Dubbla priser för Enviro – vinnare för andra året i rad på Recircle Awards

Recircle Awards

Scandinavian Enviro Systems vann kategorierna Best Tyre Recycler och Tyre Pyrolysis Award på årets upplaga av Recircle Awards. Utmärkelsen har instiftats av flera framträdande aktörer inom gummi- och däckindustrin med syftet att uppmärksamma värdefulla bidrag som främjar en cirkulär ekonomi på global nivå.

– Enviro är i en fas där vi ska ta steget från innovation till industrialisering och expansion, vilket är en nödvändighet för en hållbar framtid. Recircle Awards är ett viktigt initiativ eftersom uppmärksamhet hjälper att sprida global kännedom för utvecklingen inom vår industri, och vi är både stolta och glada över att ta emot dessa priser, säger Thomas Sörensson, vd Enviro.

Det är andra året i rad som Enviro tar emot pris på Recircle Awards då bolaget 2021 tog emot pris i kategorin Tyre Pyrolysis Award. I år prisas bolaget i samma kategori och även som Best Tyre Recycler. Röstningen var öppen för allmänheten och vinnarna presenterades i en livesändning på Youtube som även går att se i efterhand.

Utmärkelserna befäster att Enviro har en aktuell teknologi som intresserar en global marknad med fokus på hållbarhet, och vår position som den ledande aktören vilket stärker fundamentet i vår pågående expansion. Vi är både stolta och glada över dessa utmärkelser, säger Thomas Sörensson.

Läs mer om Recircle Awards olika vinnare här: https://recircleawards.com/

Enviro utvecklar, bygger och driver anläggningar för materialåtervinning av värdefulla resurser från uttjänta däck på en internationell marknad. Bolaget har utvecklat en process, baserad på en patenterad teknik, där upphettade däck i en syrefri miljö möjliggör att däckens olika material kan återvinnas utan förbränning. Således uppnås en miljövänlig utvinning där gas används till att driva anläggningen och de värdefulla resurserna kimrök, olja och stål säljs på marknaden. Materialen används i nya produkter vilket hjälper kunderna att uppnå hållbarhetsmål samt att behovet av fossila resurser minskar. Enviro grundades 2001, har huvudkontor i Göteborg och driver en anläggning för återvinning av uttjänta däck i Åsensbruk, Sverige. Bolaget är noterat för handel på Nasdaq First North Growth Market med Mangold Fondkommission, +46 8 503 01 550, ca@mangold.se, som Certified Adviser. www.envirosystems.se