25 september 2019

Efter succén med Cycle4Europe – träffa Sabina Grubbeson på Bokmässan

Sabina Grubbeson på Makedonska Torget i Skopje, Nordmakedonien, inför starten av Cycle4Europe, där hon talade om vikten av social hållbar utveckling utifrån FN:s globala mål.

Nyligen passerade cyklisterna mållinjen i välgörenhetseventet Cycle4Europe. Totalt inbringade insamlingen över 600 000 kronor som oavkortat går till insatser som hjälper barn och utsatta grupper i några av Europas fattigaste regioner.

– Cycle4Europe blev en jättesuccé tack vare alla sponsorer, företag och privatpersoner. De insamlade pengarna kommer vi att använda för att göra tillvaron bättre för till exempel funktionshindrade och människor som lever i extrem fattigdom i Europa. Men fler resurser behövs och fler måste bli medvetna om hur dessa människor lever.

I helgen har du chansen att träffa Sabina Grubbeson när hon, söndag 29 september, besöker Bokmässan i Göteborg och berättar om arbetet med Loza Foundation.

– En stor utmaning är att de här grupperna lätt glöms bort. Men man behöver inte besöka andra världsdelar för att stöta på extrem fattigdom. Förhoppningsvis kommer jag att träffa många människor, ha givande intressanta diskussioner och få ut budskapet om de här människornas behov så brett som möjligt.

Träffa Sabina Grubbeson på Bokmässan:
När: Söndag 29 september mellan klockan 09:00 och 17:00

Intervju på scen med Sabina Grubbeson:
När: Söndag 29 september, 12:30:  De allra svagaste i Europa – reportaget som grep tag
Monter: Göteborgs-Posten, G01:25

För ytterligare information
Sabina Grubbeson
Grundare och ordförande
0733-213 823
info@lozafoundation.org

Loza foundations nyhetsrum