12 september 2018

Eric Picaut är ny Sales Manager på M Picaut

Nu satsar den svenska skönhetssuccén och hudvårdsmärket M Picaut på att ta företagets sälj- och servicearbete vidare. Som ett led i detta börjar Eric Picaut som Sales Manager på kontoret i Göteborg.  

–  Det blir ett nytt äventyr att få arbeta ihop med Mette och ta företaget vidare tillsammans, säger Eric Picaut.

Intresset och engagemanget för det prisbelönta hudvårdsmärket M Picaut kommer naturligt för Eric. Han är nämligen gift med företagets grundare, Mette Picaut, sedan 21 år tillbaka.

– Mette har alltid testat produkterna på både mig och barnen. Hennes passion och gedigna arbete imponerar stort på mig. Vi har båda längtat efter att få jobba ihop och nu känns det som rätt tid att göra verklighet av drömmen, säger Eric Picaut.

Tidigare har han bland annat arbetat som butikschef på Henry Lloyd i Göteborg och drivit två butiker för Tiger of Sweden.

– Mina styrkor är hög servicegrad och många års kunskap inom säljbranschen. Jag brinner för att arbeta med människor och bygga långsiktiga relationer med våra återförsäljare. Det är ingen större skillnad mellan mode och kosmetik inom premium-segmentet och jag ser fram mot att ta M Picaut till nästa nivå tillsammans med Mette. Hon har lagt ner mycket vilja, långsiktigt arbete och passion i märket vilket gjort det unikt.

Förutom en rad internationella priser för sina produkter har M Picaut också vunnit kategorin ”Bästa hudvård” tre år i rad på prestigefyllda Swedish Beauty Awards. Inför 2019 satsar hudvårdsmärket, som har ekolyxigt fokus, på att nå ut ännu bredare, både inom B2B och till slutkonsument.

– Försäljning handlar i slutändan om en enda sak, att sätta kunden i fokus. Eric kommer att bidra med sin stora kunskap inom sälj och service, vilket kommer att utveckla oss och göra att vi når nya mål. Vi ser också fram mot att bredda vårt sortiment, säger Mette Picaut.

Att M Picaut blir mer av ett familjeföretag i och med den nya rekryteringen är en annan bonus.

– Att få jobba med någon som matchar min drivkraft blir spännande. Eric och jag är båda resultatinriktade, snabba och idérika. Att kunna bolla nya idéer och snabbt ta dessa till en ny nivå kommer absolut att bli en framgångsfaktor. M Picaut är som en liten snabb motorbåt i en värld där många är tankfartyg. Jag tror detta gör att det är spännande att jobba med oss som leverantör!