Fashion Management ny internationell universitetsutbildning från FEI

Magnus Rolf vd FEI

I september 2019 lanserar FEI Företagsekonomiska Institutet en ny universitetsutbildning för de som vill göra framgångsrika och hållbara affärer i den globala modebranschen. Studierna genomförs i samarbete med FEI:s brittiska samarbetsuniversitet och leder till examen på kandidatnivå Bachelor of Arts (Honours) Fashion Management with Marketing.

– Modebranschen är redan en av Sveriges större exportnäringar som går mot ökad internationalisering och fokus på hållbarhet, digital marknadsföring och e-handel. Därför har vi tagit fram en utbildning som är skräddarsydd både för de som idag är i branschen och andra som är intresserade av en karriär inom mode, säger Magnus Rolf, vd FEI.

Universitetsutbildningen Fashion Management som FEI nu lanserar i samarbete med det brittiska universitetet Solent University, Southampton, är en så kallad top up-utbildning. De som har en YH-utbildning får en kandidatexamen efter fullföljd utbildning, och de som redan har en högskolexamen kan tillgodoräkna sig två av tre år och få ytterligare en kandidatexamen.

– Fashion Management with Marketing, vänder sig till alla som siktar på en chefsbefattning eller annan nyckelroll i modebranschen. Utbildningen fördjupar ämnen som transformation från handel till e-handel, och alla kurser har fokus på digital marknadsföring, e-commerce och hållbarhetsfrågor.

Med FEI:s digitala klassrumsteknik FEI FLEX går det att läsa utbildningen på flera olika sätt – i FEI:s smarta klassrum på FEI Vercity Nacka, i Stockholm, eller utomlands på FEI Alicante, Spanien, samt online och i realtid på distans från vilken plats som helst i världen.

– Utbildningen har mycket duktiga lärare, bra och relevant innehåll, akademisk förankring och praktisk tillämpning. En brittisk examen är godkänd av Universitets- och högskolerådet, UHR, och är i högsta grad gångbar internationellt.

Hela utbildningen genomförs på engelska, den går både på heltid och för de som vill arbeta parallellt med studierna, på deltid.

– Fashion Management with Marketing är avgiftsbelagd och det finns flera förmånliga finansieringsmöjligheter samt möjlighet att söka studiemedel från CSN, säger Magnus Rolf.

 

Mer om utbildningen: https://www.fei.se/kurser/ba-hons-fashion-management-with-marketing/

Mer om Solent University, Southampton: https://www.solent.ac.uk