FEI satsar på liv- och sakförsäkring med branschexperten KNEX

FEI Företagsekonomiska Institutet och KNEX Försäkringshögskolan erbjuder nu lärarledda utbildningar inom liv- och sakförsäkring. Inledningsvis kommer diplomutbildningar inom livförsäkring att arrangeras, Livdiplom, där teori kombineras med praktik. Utbildningsstart är planerad till september 2020.

– Försäkringsbranschen har efterfrågat fler lärarledda utbildningsalternativ, så vi kombinerar marknadens bästa infrastruktur för online-utbildning från oss på FEI med branschexperter från KNEX. Livdiplom kan tas i hela Sverige och behövs för att arbeta som livförsäkringsdistributör, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

Först ut i det nya samarbetet mellan FEI och KNEX blir en diplomutbildning inom livförsäkringar, Livdiplom. Kursstarten är 8 september 2020 med diplomering 9 december. Två kursstarter per termin planeras framöver med upp till 20 personer per kursstart.

– Livdiplom riktar sig främst till de som vill ha rätt förutsättningar att lyckas som livförsäkringsdistributör. Utbildningen kommer även vara relevant för andra yrkesgrupper som jobbar med livförsäkrings- eller pensionsfrågor såsom bankanställda, revisorer eller medarbetare på personalavdelningar.

Utbildningen genomförs i klassrum eller på distans med avancerad utbildningsteknik som FEI arbetat med i flera år, FEIFLEX. Studerande kan välja att närvara i specialutrustade klassrum eller online var de än befinner sig. Dessutom spelas lektionerna in och kan ses i efterhand.

– Det är spännande att samarbeta med en etablerad utbildningspart som ligger i framkant när det gäller utbildningsteknik. Tillsammans kommer vi att leverera utmärkta utbildningar på ett nytt sätt för branschen, säger Henrik Andersson, partner och utbildare på KNEX.

Utbildningens olika delmoment kan även läsas som separata kurser, till exempel juridik och skatt, tjänstepension eller lag och avtal. Kursstarterna för dessa är under hösten 2020.

Om utbildningen Livdiplom

Livdiplomutbildningen är en komplett utbildning som ger nödvändiga kunskaper och färdigheter för att arbeta som livförsäkringsdistributör eller personal- och försäkringsfrågor inom andra branscher. Utbildningen uppfyller Finansinspektionens allmänna råd angående kompetenskrav för försäkringsförmedlare. Livdiplom består av tio delkurser under cirka 3 månader. Lektioner ges på plats i FEI:s lokaler och via FEIFLEX onlinestudier varvat med e-learning och hemuppgifter.

Mer om utbildningen och delkurser:
https://www.fei.se/utbildning/livdiplom/
https://www.fei.se/kurs/distributorens-roll-och-ansvar-samt-regler-som-styr-forsakringsdistribution/
https://www.fei.se/kurs/pensioner-och-formaner-enligt-lag-och-avtal/
https://www.fei.se/kurs/livteknik-och-tjanstepension/
https://www.fei.se/kurs/juridik-och-skatt/

Om KNEX Försäkringshögskolan

KNEX Försäkringshögskolan bedriver sedan 2019 utbildningsverksamhet för finans- och försäkringsbranschen. Skolan satsar på lärare som är experter inom respektive område och på att kombinera teori med praktik ur ett affärsmässigt perspektiv. Målet är att kursdeltagare ska ta med så mycket kunskap som möjligt till den yrkesverksamma karriären.

https://knex-ab.se/

Om FEIFLEX

FEIFLEX är en modern digital utbildningsmiljö som har utvecklats av FEI. Studerande kan välja att närvara på plats i specialutrustade klassrum eller delta aktivt online var de än befinner sig.

För ytterligare information
Magnus Rolf, vd FEI, magnus.rolf@fei.se, 070-860 61 52
Henrik Andersson, partner och utbildare på KNEX, henrik.andersson@knex-ab.se eller 070-585 27 23
Magnus Sjöbäck, presskontakt magnus.sjoback@greatness.se, 070-445 15 99