25 augusti 2021

Intellego tecknar exklusivt avtal med chilensk distributör, får initial order på EUR 63 000

Intellego Technologies AB (publ) (”Intellego” eller ”Bolaget”) tecknar nu ett exklusivt avtal med det chilenska företaget Vortex, vars kunder är inom bland annat gruvindustrin, gällande produkten UVC dosimeter. Avtalet löper ett år och innebär även att Intellego får en initial order på EUR 63 000 för dosimetrar som ska levereras under 2021.

Den chilenska företaget Vortex är en ledande distributör inom gruvindustrin i Chile. Avtalet med Intellego syftar till att kunna erbjuda landets gruvföretag både säkrare arbetsmiljö och att tidseffektivisera verksamheterna.

– Detta visar ännu en gång på att ultraviolett ljus, specifikt UVC, inte bara används för desinfektion på sjukhus utan att industrier över hela världen har behov av Intellegos lösningar. Avtalet innebär den första betydande ordern från Sydamerika och en viktig milsten i vår resa mot nya marknader och fler applikationsområden, säger Claes Lindahl, vd på Intellego Technologies.

Försäljningsprognosen som Vortex utställt till Intellego innebär ytterligare beställningar på EUR 164 000 under 2022. Vortex är ett bolag med flera applikationsområden där bland annat UVC desinfektion sker under varumärket Sanit (www.sanit-chile.cl).

Om Intellego Technologies UVC dosimetrar

UVC dosimetrar används bland annat av hälso- och sjukvården för att indikera att ytor har utsatts för tillräcklig energi i form av ultraviolett ljus för att desinfektera mot bakterier, virus och sporer. Dosimetern, när den utsatts för ultraviolett ljus, ändrar färg, vilket ger användarna ett enkelt, effektivt och snabbt verktyg för att indikera tillräcklig desinfektion.