18 augusti 2021

Intellego tecknar strategiskt avtal med ledande kinesisk distributör, det första för den kinesiska marknaden

Intellego Technologies AB (publ) (”Intellego” eller ”Bolaget”) tecknar nu ett icke exklusivt avtal med det kinesiska företaget Bai Ming Hui Lighting Technology Co, Ltd (“BMH”) som är en ledande distributör av special-ljusprodukter i Kina. Distributören är densamma som nyligen gav en order värd EUR 60 000 för sex olika sorters dosimetrar med avsikten att inleda marknadsföring och försäljning. Avtalet löper över två år och är det första distributionsavtalet som Intellego tecknar för Kina vilket innebär att Intellego nu har kontinuerlig närvaro på den kinesiska marknaden.

Den kinesiska distributören Bai Ming Hui Lighting Co, Ltd är ledande inom olika ljusprodukter i Kina. De har testat och kvalitetssäkrat Intellegos dosimetrar och har börjat marknadsföra dem på den kinesiska marknaden.

– Bai Ming Hui Lighting har fått positiv respons från marknaden och är övertygade om våra produkters potential. De vill därför teckna ett långsiktigt distributionsavtal för de volymer som de uppskattar att marknaden efterfrågar. Den kinesiska marknaden för dosimetrar är en av världens största och vi ser fram emot att expandera vår närvaro, säger Claes Lindahl, vd på Intellego Technologies.

Försäljningsprognosen som Bai Ming Hui Lighting utställt till Intellego innebär beställningar för minimum EUR 260 000 för det kommande 12 månaderna, och inom tre års sikt, beställningar för minimum MEUR 1,3-1,5 per år.

Om Intellego Technologies UVC dosimetrar
UVC dosimetrar används bland annat av hälso- och sjukvården för att verifiera att ytor har utsatts för tillräcklig energi i form av ultraviolett ljus för att döda bakterier, virus och sporer. Dosimetern, när den utsatts för ultraviolett ljus, ändrar färg, vilket ger användarna ett enkelt, effektivt och snabbt verktyg för att säkerställa tillräcklig desinfektion.