29 september 2019

Nu startar YH-utbildningar i kompletta digitala klassrum

Deltagare är med i klassrummet och på distans med FEIFLEX.

Deltagare från hela landet samlas nu i digitala och fysiska klassrum när FEI startar upp höstens YH-utbildningar som ges med den nya generationen FEIFLEX. Kameror, mikrofoner och skärmar gör att deltagarna kan vara med på plats eller på distans, med unika möjligheter till interaktivitet.

– På de stora skärmarna visas presentationerna och deltagare som är med på distans, allt i realtid. FEIFLEX är en fantastisk möjlighet att läsa en YH-utbildning oavsett var man bor, säger Andreas Degerfeldt, verksamhetschef för FEI:s YH-utbildningar.

Nya generationen FEIFLEX ger en sömlös, digital och interaktiv upplevelse för alla medverkande i utbildningen. Lagom till höstterminen har FEI byggt klart nya, moderna klassrum med den senaste tekniken för interaktiv undervisning.

– Vi har jobbat mycket på interaktivitet, det ska kännas som att alla är med på plats. FEIFLEX har fokus på digitalt lärande i realtid vilket skiljer sig mot traditionell distansundervisning. Tekniken ger också deltagarna flexibilitet då de även kan ta del av inspelade lektioner i efterhand, säger Andreas Degerfeldt.

YH-utbildningarna på FEI har blivit allt mer efterfrågade. FEI välkomnar nu rekordmånga deltagare och inte minst deras största YH-klass någonsin med blivande försäkringsrådgivare.

– Det är mycket tack vare FEIFLEX-tekniken som vi kan bedriva högkvalitativ utbildning för så många deltagare samtidigt. Just försäkringsbranschen är ganska centrerad till Stockholmsområdet och de har svårt att hitta kompetens i andra delar av landet, så detta innebär stora möjligheter.

Toppmodern teknik minskar avstånden

Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, vill att utbildningar ska vara tillgängliga där kompetens behövs, även på mindre orter runt om i Sverige. FEI bjöds 2018 in för att demonstrera FEIFLEX-tekniken som ett gott exempel inför andra YH-anordnare på MYH:s kvalitetsdag.

– Myndigheten ville inspirera fler aktörer och uppmuntra dessa att implementera liknande lösningar, det är roligt att de uppmärksammar FEI:s teknik och hur vi arbetar med interaktiv distansutbildning i realtid, säger Andreas Degerfeldt.

– Efterfrågan på kompetensutveckling är stor i landsbygden, men kanske inte lika centrerad som i storstäderna. På detta sättet kan vi erbjuda YH-utbildningar till fler, utspritt över hela landet, säger Andreas Degerfeldt, verksamhetschef för FEI:s YH-utbildningar.

FEI erbjuder följande YH-utbildningar, alla ges med den nya FEIFLEX-tekniken.

  • Betongingenjör
  • Event Manager
  • Redovisningskonsult
  • Kvalificerad Inköpare
  • Account Manager
  • Food and Beverage Manager
  • Försäkringsrådgivare/Skadereglerare/Riskbedömare
  • Projektinköpare/Entreprenadingenjör Bygg och Anläggnin

FEIs nyhetsrum