11 november 2016

Sveriges största mobilreparatör storsatsar i Norge

Fix My Phone är Sveriges största mobilreparatör och expanderar nu till Norge där företaget öppnar fem nya servicebutiker.

Sveriges största mobilreparatör, Fix My Phone, expanderar i Norden, öppnar fem nya servicebutiker i grannlandet

Sedan starten för två år sedan har Fix My Phone gått från en servicebutik till hela 16 runt om i Sverige. Nu tar entreprenören Chalak Morad framgångssagan till Norge och öppnar fem servicebutiker i Osloregionen, den första i Stovner Senter. Mobilreparatören ser stora möjligheter i grannlandet som har en omogen marknad med få mobilreparatörskedjor.

– Norge är i samma läge Sverige var för några år sedan, där man får åka långt för att få mobilen lagad och reparationerna kan ta lång tid. Ofta är deras enda alternativ att lämna telefonen till tillverkaren, något som kan innebära att de går utan mobilen i flera veckor. Vi tror på snabba, tillgängliga reparationer där kunden får telefonen lagad på under två timmar, säger Chalak Morad, grundare och vd på Fix My Phone.

När Fix My Phone öppnade sin första butik för två år sedan i Göteborg var marknaden likt Norges är idag, låg tillgänglighet med få mobilreparatörer och kunderna ofta får vänta i flera veckor på att få telefonen lagad. Två år senare har Fix My Phone tagit ledarposition i Sverige och erbjuder som största mobilreparatörskedja snabba och tillgängliga mobilreparationer av högsta kvalitet.

– Det låter kaxigt men vi har varit med och format mobilreparatörsmarknaden i Sverige till vad den är idag. Telefonen är en av dina käraste ägodelar och en reparation ska gå snabbt och effektivt. Nu tar vi vårt framgångskoncept till Norge. Det känns både pirrigt och spännande, vi har länge velat öppna i grannlandet.

Fix My Phone tar med sig många lärdomar från etableringen i Sverige. Att gå till en mobilreparatör ska vara lätt, snabbt och med bra kvalitet. Nyckeln till framgång är att befinna sig där kunden är, och utbildad personal med aktuella kunskaper i de senaste modellerna. Den första servicebutiken i Norge öppnar 11 november, i Stovner Senter. Fyra till öppnar i Osloområdet under november och december.

– Hos oss kommer kunden alltid först, och den visionen tar vi med in i Norge. Grannlandet saknar en stor och befäst mobilreparatörskedja som vi är, många reparerar sin telefon via tillverkaren som är både dyrt och tar tid. Vi vill göra mobilreparationer mer tillgängliga, nu även för norrmännen.

Utmaningarna för en mobilreparatör som Fix My Phone är många, men visionen från starten är densamma.

– Vi har aldrig haft som målsättning att bli störst, vi vill hjälpa så många vi kan. Att nu slå sig in internationellt är såklart en utmaning men vi har en tjänst och produkt som vi tror på och som är väldigt uppskattad av våra kunder, säger Chalak Morad.

Fix My Phones nya och kommande butiker i Norge

Fix my phones nyhetsrum