Norsk oljeaktör BWO väljer lösning från Novacura - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Norsk oljeaktör BWO väljer lösning från Novacura

Göteborgsföretaget Novacura har fått en ny kund i oljeindustrin. Det är norska BW Offshore som valt att satsa på Novacuras skräddarsydda programvara Flow för att säkerställa datakommunikationen mellan oljefartyg och land.
– Vi är oerhört glada över att ha fått det här förtroendet från BW Offshore. Oljebranschen är tuff och BW Offshore brukar själva säga att om någonting fungerar hos dem så fungerar det hos alla. Att vi har klarat den utmaningen visar vilken flexibilitet och dynamik vi har i både vår produkt och i vår organisation, säger Johan Melander, vd för Novacura.

Att jobba inom oljebranschen är bland det tuffaste man kan göra – arbetet sker långt från land och ofta under svåra väderförhållanden vilket ställer enorma krav på tekniken för att säkerställa driften. Och det är just för att matcha de tuffa kraven som den norska oljeaktören BW Offshore valt Novacura Flow.
– Vi letade efter en programvara som kunde säkerställa datakommunikationen mellan våra fartyg och land, ett verktyg som kunde synkronisera våra databaser kontinuerligt. Därför var vårt tyngsta krav på verktyget att det skulle innehålla en replikeringsmodul – vilket Novacura Flow gör, säger Fritz Eklöff, Senior vice president corporate IT and systems på BW Offshore.

Novacura Flow är ett verktyg som läggs som ett skal utanpå ett befintligt affärssystem och anpassar det för att göra det effektivare och enklare. Novacura analyserar den befintliga situationen och anpassar Flow utifrån de behov som finns för att skapa en skräddarsydd lösning.

– Vi behöver samarbetspartners som kan sätta sig in i vår komplexa situation och anpassa sin mjukvara till vad just vi behöver. I det här fallet har vi jobbat tätt tillsammans med Novacura under utvecklingsarbetet. De har varit väldigt service-minded och har skräddarsytt Flow efter våra behov, säger Fritz Eklöff. BW

Offshore har i dagsläget 13 fartyg som arbetar över hela världen med att ta emot olja från oljeplattformar, för att sedan förvara eller processa råvaran tills den kan lastas över till en oljetanker.  Sedan ett halvår tillbaka har två av fartygen, ett som ligger i utanför Afrika och ett i Mexikanska golfen, haft en första version av Flow. – Så här långt har applikationen fungerat alldeles utmärkt och vi kommer framöver att introducera verktyget på alla våra fartyg, säger Fritz Eklöff.

För ytterligare information
Johan Melander, vd Novacura, 073-850 11 11,  johan.melander@novacura.se 
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Novacura, 070-445 15 99,  magnus@sjoback.se
Pressrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter