Urban Jansson till 365id - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Urban Jansson till 365id

Johan Hagelin, vd och grundare, och Urban Jansson, ny styrelseordförande för 365id.

Nu tar Urban Jansson, vice ordförande i SEB, plats som styrelseordförande i det nystartade säkerhetsföretaget 365id. Företaget står inför en kommande januarilansering av den världsunika tjänsten Verified by 365id, ett säkerhetssystem som stoppar id-bedrägerier.

– Med en gedigen bakgrund inom bank- och företagsvärlden tillför Urban stort värde med sin kunskap och erfarenhet, säger Johan Hagelin, vd för 365id.

Urban Jansson är sedan 1992 styrelseledamot och sedan 2013 även vice ordförande i SEB. Tidigare har han varit ordförande i HMS Industrial Networks under många år. Hans övriga styrelseengagemang inkluderar EAB, Lindéngruppen och Halmstads Näringslivs AB.

I 365id:s styrelse kommer han arbeta tillsammans med Gordion AB:s vd Fredrik Karltorp, Smarteyes-grundaren Ola Bartholdsson samt 365id:s grundare och vd Johan Hagelin.

– Urban har stått för struktur och stabilitet i företagen han varit delaktig i. Vi är ett säkerhetsföretag med en teknisk nivå och systemsäkerhet som liknar bank- och betalföretagens, när vi nu är på väg ut på marknaden kommer Urban att stå för värdefull kvalitet och erfarenhet, säger Johan Hagelin.

För Urban Jansson väcktes intresset för 365id främst av att det är ett Halmstadföretag som tillhandahåller en tjänst som kan tillgodose ett stort och tydligt behov i olika delar av samhället.

– Tekniken och tjänsten är oerhört intressanta. Samtidigt är problembilden för både handeln och det svenska samhället så tydlig – marknaden är mer än redo för 365id:s erbjudande, säger Urban Jansson, ny styrelseordförande för 365id.

365id presenterade nyligen Verified by 365id, en säkerhetstjänst som stoppar id-bedrägerier och som kommer att levereras till de första kunderna under januari 2016.

– Utmaningen ligger nu i att ta steget in på marknaden och etablera företaget. I mina tidigare uppdrag har jag arbetat både ledande och operativt med att strukturera och etablera affärsmodeller, det är så jag kommer arbeta även hos 365id, säger Urban Jansson.

– Jag är glad över att Urban väljer att bli en del av 365id. Med sin erfarenhet kommer han även att vara ett ovärderligt bollplank för mig som vd, säger Johan Hagelin.

365id nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter