Greatness PR - i Almedalen sedan 2006 - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

5 anledningar: Därför behövs ert företag i Almedalen

Greatness PR – i Almedalen sedan 2006

Seminarier, rundabordssamtal, mingel, TEDxAlmedalen och Almedalsstipendiet. Sedan 2006 har Greatness PR arbetat med företag och organisationer som vill nå ut med sina budskap på Almedalsveckan, Sveriges största plattform för demokratiska och offentliga samtal. Vårt arbete utgår från era behov och önskemål och vi hjälper er med allt från helhetslösningar till enskilda punktinsatser. Allt för att ni ska få ut det mesta av veckan i Visby.

 

Från strategi till genomförande

Greatness PR är med sin långa erfarenhet med i arbetet från början till slut och hjälper er med allt som behövs både före, under och efter arrangemangen. Vi tar fram diskussionsämnen, expertpaneler och moderatorer samt arrangerar evenemanget tillsammans med er. Oavsett om ni vill anordna seminarium, rundabordssamtal eller mingel.

 

Seminarium

Valåret 2018 anordnades cirka 4300 olika evenemang under Almedalsveckan, varav hälften utgjordes av seminarium. Just seminarium är ett tillfälle för arrangören att genom debatt, samtal eller diskussion lyfta en samhällsviktig och aktuell fråga för att i längden kunna driva och bilda opinion. Greatness PR har bland annat hjälpt Kanozi, FEI, ICA och Unibet att arrangera seminarium.

ICA höll 2016 flera seminarier med fokus på ekonomisk och ekologisk hållbarhet inom livsmedelsbranschen.
Unibet höll ett antal seminarier under Almedalsveckan 2016 om att avskaffa det dåvarande spelmonopolet.
FEI var i Almedalen senast 2019 och lockade besökare intresserade av att veta mer om fördelarna med digitala utbildningar.
Kanozi lade stort fokus på att lyfta frågor om urbanisering och förtätning av städer under ett seminarium Almedalsveckan 2018.

Mingel

För den som istället vill lyfta sin fråga på ett avslappnat, bekvämt och trevligt sätt är mingel ett bra alternativ. Det ger möjlighet att träffa likasinnade under avslappnade former i en mysig miljö. Några av de som anordnat mingel i bland annat Greatness PR:s trädgård, är Grön Ungdom, Takeda, Jernhusen och LSU. Unikt för Grön ungdom är att de tillsammans med Greatness PR anordnade ett alkoholfritt mingel där Almedalsdrinken serverades som förfriskning.

Jerhusens lyckade kvällsmingel.
LSU:s seminarium i Greatness trädgård lockade många besökare.
LSU:s mingel lockade många besökare direkt efter deras seminarium.

 

Samhällsengagemang

Genom åren har Greatness PR anordnat både TedxAlmedalen och Great Talk. 2014 stiftades även Almedalsstipendiet som delats ut i fem år för att uppmärksamma olika underrepresenterade verksamheter.

 

TedxAlmedalen

Mellan åren 2010 och 2016 anordnades TedxAlmedalen, ett kvällseminarium i Greatness PR lummiga trädgård kring tanken om idéer värda att sprida. Platsen har blivit utnämnd av organisationen TED till en av de vackraste TEDx-scenerna i världen och seminariet har flera gånger utnämnts till ett av de bästa arrangemangen under Almedalsveckan. Några av talarna har varit Cecilia Uddén, Julia Mjörnstedt, Navid Modiri, Daniel Boyacioglu och Johar Bendjelloul.

Daniel Boyacioglu under TedxAlmedalen 2016.
Cecilia Uddén när hon föreläste under en kväll med TedxAlmedalen 2012.
Kajsa Lundborg talade på temat ”The customized reality” under TEDxAlmedalen 2016.

 

Almedalsstipendiet

I syfte att uppmärksamma verksamheter som annars tenderar komma i skymundan för de större och mer etablerade verksamheterna som talar under Almedalsveckan stiftade Greatness PR Almedalsstipendiet. Stipendiet utgör en möjlighet för underrepresenterade verksamheter att delta i veckans diskussioner och debatter samt lyfta sina samhällsfrågor med ett seminarium i byråns trädgård.

127:s röster räknas Almedalen
2018 års stipendiat: 127:s röster räknas.

De som senast tilldelades Almedalsstipendiet var den ideella organisationen 127:s röster räknas som arbetar med demokratisk medvetenhet för att öka antalet unga som röstar vid de svenska valen. Även #jagärhär och Refugees welcome Stockholm har tagit emot stipendiet.

#jagärhär, vinnare av 2017 års Almedalsstipendium.

 

Läs mer om Greatness PR:s Almedalserbjudande här eller kontakta oss.