Anna Sievert på jakt efter morgondagens fotokonstnärer | Greatness PR

Anna Sievert går på jakt efter morgondagens fotokonstnärer

Nystartade galleriet Piqmo rekryterar från Fotografiska muséet

Efter femton år som intendent på Stockholms auktionsverk inom konst och konsthantverk och två år som Art partner på Fotografiska går Anna Sievert till galleri Piqmo. Hennes nya karriärval stärker Piqmos profil som ett fotogalleri på nätet för dagens och morgondagens stora talanger inom fotokonst.

– Anna är en av Sveriges mest kompetenta personer inom konstbranschen, hon har arbetat med några av världens största konstnärer och lyft fram nya fototalanger. Jag är väldigt glad över att hon vill göra gemensam sak i att utveckla visionen med Piqmo, säger Paula Lidström, grundare av Piqmo.

Piqmo har sedan starten förra året snabbt tagit plats som ett av de nya moderna online-gallerierna för nya talanger inom fotokonst såväl som för etablerade konstnärer.

– Piqmo fyller ett stort tomrum på konstscenen. Det finns många talangfulla fotografer som är oupptäckta och ännu inte knutna till något galleri. Här får de möjlighet att visa sin konst. Jag ser fram emot möjligheten att hitta och lyfta fram nya generationer av fantastiska fotokonstnärer, säger Anna Sievert.

Under sina år på Stockholms auktionsverk och Fotografiska har Anna Sievert upplevt en tydlig positiv utveckling för fotokonst.

– Intresset för fotografi som konstform växer. Människor vill inte längre ha en plansch på väggen utan är redo betala för kvalitativ fotokonst. Piqmo som galleri håller en hög kvalitet i låg- och mellanprisklassen vilket ökar i popularitet. Vårt mål är att bli Sveriges och Europas bästa online galleri med fotokonst av morgondagens fotokonstnärer.

Piqmos grundare Paula Lidström ser fram emot att börja arbeta med sin nya kollega.

– Anna är varmt välkommen! Jag kan inte tänka mig någon som har större förståelse för vad som fungerar på konstmarknaden och hon kommer definitivt bidra till att Piqmo kan bli en scen för både nyskapande talanger och mer etablerade konstnärer, säger Paula Lidström, grundare av Piqmo.

Piqmo pressrum
http://news.cision.com/se/piqmo

För mer information:
Paula Lidström, gallerist och grundare, paula@piqmo.com , 0769-49 43 29
Magnus Sjöbäck, presskontakt, magnus.sjoback@sjobackpr.se 0704-45 15 99

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter