”Det här blev början till förändringen som Sverige behöver” - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

”Det här blev början till förändringen som Sverige behöver”

Lanseringen blev en enorm succé – nu väntar Almedalen

Representanter för imponerande 800 000 av Sveriges seniorer var med på Seniorvärldskonferensen 2015. Dessutom var hela svenska näringslivet såväl som den offentliga och den akademiska sektorn på plats. Konferensen blev en stor succé.

– Det var den bästa konferensen någonsin! Ja, precis så sa en kommunföreträdare och rutinerad konferensdeltagare. Jag är otroligt glad för all positiv respons från alla. Det vi har lyckats med är att skapa ett forum där äldreministern, flera kommuner, aktörer inom samhällsbyggnad samt seniorerna själva pratar om konkreta åtgärder för framtiden, säger Petter Ahlström, initiativtagare till Seniorvärldskonferensen.

Utvecklingen av boende- och livssituationen för Sveriges äldrebefolkning var fokus för Seniorvärldskonferensen 2015 som genomfördes på Chalmers konferenscenter 21-22 maj. Denna viktiga samhällsfråga måste behandlas akut och på bred front, vilket Seniorvärldskonferensen visade med all önskad tydlighet under de två konferensdagarna.

– Det finns ett uppdämt behov att lyfta upp det här ämnet i ett större och mer konkret forum, vilket Seniorvärldskonferensen är. Att äldreminister Åsa Regnér medverkade som föreläsare var ett dragplåster, vi fick dessutom njuta av föredrag av bland andra Ilija Batljan, vice vd från Rikshem, Hemsös vd Per Berggren, SKL:s vd Håkan Sörman och Karin Landh från EU-kommissionen.

– Att dessa aktörer som har både makt och resurser inom sina områden får prata med och lyssna på varandra i ett öppet forum tror jag är otroligt värdefullt.

De internationella inslagen uppskattades stort under konferensen. Jannie Vinke, arkitekt med fokus på äldreboenden från Holland, Jens nagel, Hemsös fastighetschef i Tyskland samt Brett Robinson, vice vd för det amerikanska äldreboendeföretaget Leisure Care delade med sig av tillvägagångssätt och erfarenheter om seniorers boendesituation i respektive land.

– Att ta ett helhetsgrepp innebär också att lyssna på andra perspektiv än de svenska. Våra internationella gäster bidrog med just detta, det är först när vi jämför med andra som vi kan förstå vad vi kan göra annorlunda och hur vi kan förbättra vårt samhälle.

Redan nu läggs planerna för Seniorvärlden 2016 och även om frågeställningarna som diskuteras kan variera så förblir det övergripande syftet det samma.

– Det är fullständigt otillräckligt att prata om politiska ambitioner för att förändra hur dåligt allt är. Vi måste även komma bort från att jämföra privatägda och offentliga äldreboenden. Vi måste ta tillvara på samtliga möjligheter som finns och göra något åt dagens samhällssituation med ett skrikande behov av livskvalitet och bra boende för äldre. Därför kommer Seniorvärldskonferensen att fortsätta vara en plattform för förändring, nästa steg blir aktiviteter under Almedalsveckan i Visby, säger Petter Ahlström, initiativtagare av Seniorvärldskonferensen.

 

Fler nyheter från Seniorvärldskonferensen på Cision.

För ytterligare information
Petter Ahlström, initiativtagare, 0730-40 43 46, petter.ahlstrom@seniorvarlden.com
Magnus Sjöbäck, presskontakt, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@sjobackpr.se

www.seniorvarlden.com

 

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter