Galleri Piqmo lockar framtidens fotokonstnärer - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Galleri Piqmo lockar framtidens fotokonstnärer

Saga Wendotte är en av de många lovande fotokonstnärerna som ställer ut sina verk på Piqmo.

Piqmo har sedan starten i oktober 2014 blivit en stor framgång och medial succé. Galleriet som säljer fotokonst på nätet ställer ut både etablerade fotokonstnärer och begåvade nykomlingar.

– Vårt mål är att fortsätta locka spännande fotografer, såväl nya talanger som etablerade. Piqmo ska vara Skandinaviens självklara val för fotokonst på nätet, säger Paula Lidström, grundare av Piqmo.

Piqmo öppnade portarna i oktober 2014 och är en mötesplats för fotokonstnärer och konstälskare där konsten är lättillgänglig och personlig.

– Vi erbjuder en plattform där fotokonstnärer kan nå ut med sin konst. Piqmo ett galleri med spännande och uttrycksfull fotokonst som når en bred publik. För att nå ut och bli erkänd idag måste man synas på fler platser och samtidigt våga synas med både små och större upplagor. Piqmo har ett nytt marknadstänk och erbjuder spännande, prisvärd fotokonst i bestämda upplagor, säger Paula Lidström.

Saga Wendotte är en av de unga fototalangerna som ställer ut sin konst hos Piqmo. Hon har tidigare visat upp sina verk på bland annat Fotografiska och Liljevalchs.

– Piqmo är en modern tjänst som skapar möjligheter för fotokonstnärer att nå ut till en bredare publik. De särskiljer sig också från andra nätgallerier genom att konsten säljs i upplaga och med signering vilket ger en större känsla av autenticitet och kvalitet för såväl köpare som konstnär. Samtidigt får vi chansen att visa våra verk på utställningar som Affordable Art Fair och Stockholm Art Week, säger Saga Wendotte.

Under våren 2015 lanserade Piqmo projektet ”känd-okänd” där kända personer provar på konsten att fotografera under en professionell fotografs handledning. Först ut var finansmannen Mats Qviberg som parades ihop med fotografen Bingo Rimér. Qvibergs verk ställdes ut av Piqmo under Stockholm Art Week.

– Med Känd-okänd vill vi lyfta fram att konst är något som är aktuellt för alla, vi vill vara vägen till konstscenen för både nya fotokonstnärer och för folk i allmänhet. Projektet Känd-okänd togs emot med stort intresse och det ska bli kul att gå vidare med projektet. Vi har flera intressanta kändisar på gång, säger Paula Lidström, grundare av Piqmo.

Piqmo pressrum
http://news.cision.com/se/piqmo

För mer information:
Paula Lidström, gallerist och grundare, paula@piqmo.com , 0769-49 43 29
Magnus Sjöbäck, presskontakt, magnus.sjoback@sjobackpr.se 0704-45 15 99

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Liggande

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Magnus-Sjoback-2019-Greatness-PR

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Edwin Eriksson Greatness pr

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter