Genombrott i Polen för Novacura – nyanställer och satsar mer - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Genombrott i Polen för Novacura – nyanställer och satsar mer

Göteborgsföretaget Novacura har under ett års tid investerat på den polska marknaden och har nu fått sina första stora orders. Det är industritillverkaren TRI Polen och även Partnertech som satsar på Novacuras programvara för processeffektivisering, Novacura Flow. Genombrottet öppnar upp för ytterligare rekryteringar i det polska bolaget.

– Vi har velat erbjuda den polska marknaden riktig processförbättring med vår produkt Novacura Flow och dessutom komplettera vår svenska it-utveckling med polsk kompetens. Dessa initiala orders betyder kolossalt mycket, de bekräftar att vår satsning på Polen är riktig, säger Johan Melander, vd för koncernen Novacura.

It-företaget Novacura från Göteborg effektiviserar och förenklar företags processer med hjälp programvaran Novacura Flow. Dotterbolaget i Polen har i ett års tid bearbetat marknaden och kan nu presentera inte en utan två betydande genombrottsorders där TRI Polen redan är implementerad.

– Vi har nu implementerat Flow för 60 användare i TRI Polen. TRI är vår första kund i Polen och det är en stor möjlighet för oss att visa potentialen i produkten. Nu planerar vi att rekrytera ytterligare två utvecklare och vara åtta anställda före sommaren, säger Artur Bula, VD för Novacura Polen.

Novacuras produkt Flow arbetar tillsammans med affärssystem såsom IFS och skapar enkla och överskådliga processer för användarna. Satsningen i Polen har varit inriktad på företag som redan använder IFS affärssystem. Dessutom erbjuder Polen utvecklingskompetens till mycket bra villkor.

– Vi har valt att lägga en del av vår it-utveckling i Polen dels eftersom det är kostnadseffektivt och dels för att vi ser en stor marknadspotential där.  Sedan har Polen samma tidszon som Sverige vilket underlättar mycket jämfört med att ha utvecklingscenter i Indien, säger Johan Melander, vd för koncernen Novacura.

I höstas tecknade Novacura och IFS Skandinavien ett samarbetsavtal för att kunna ge IFS-kunder bättre verktyg för processtyrning.

– Vi ser varje dag hur våra tjänster hjälper människor och företag till bättre arbetsliv och mer lönsamma och mätbara processförbättringar inom framför allt fältförsäljning, fältservice, logistik, produktion, underhåll samt projekt- och offshoreverksamhet. Både Polen och hela Skandinavien är stora potentiella marknader för oss och med dessa orders i ryggen kommer vi att satsa vidare, säger Johan Melander, vd för koncernen Novacura.

För ytterligare information 
Johan Melander, vd Novacura, 073-850 11 11,  johan.melander@novacura.se 
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Novacura, 070-445 15 99,  magnus@sjoback.se
Pressrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter