Grattis InterEast, 18 år i Rumänien! | Greatness PR

Grattis InterEast, 18 år i Rumänien!

– Vi kan prata med speditörer, myndigheter och leverantörer på deras eget språk och därigenom planera och lösa eventuella problem med allt från lastning till frakt, säger Simona Apreutese, InterEasts manager i Rumänien.

Det finns flera orsaker till att InterEast har kontor i Rumänien. Landet har länge varit en populär produktionsmarknad för svenska företag och läget mitt i Europa är attraktivt. InterEast öppnade kontor i Rumänien redan 1998 och har genom åren arbetat med både textil- och industriföretag. När landet gick med i EU 2007 var det början till en kraftigt ökad tillväxt för både import och export.

– De största företagen har varit aktiva i Rumänien länge. När handeln frigjordes i samband med EU-inträdet ökade även antalet små och medelstora företag på marknaden. Eftersom vi då redan var etablerade i landet fick vi många nya möjligheter till samarbeten, säger Oscar Törnqvist, vice vd på InterEast.

Under de 18 år som InterEast haft kontor i Rumänien har transportföretaget utvecklat nätverk och samarbeten på marknaden som fört med sig unika mervärden åt kunderna. Snabb problemlösning på plats, personliga kontakter med myndigheter och oöverträffad marknadskännedom är några av de fördelar som en stark lokal närvaro ger. InterEast har särskilt specialiserat sig på den rumänska verkstads- och textilindustrin.

– Vi kan prata med speditörer, myndigheter och leverantörer inom dessa industrier på deras eget språk och därigenom planera och lösa eventuella problem med allt från lastning till frakt. Det gäller inte bara här utan också i närliggande länder som till exempel Bulgarien, Grekland, Kroatien och Moldavien, säger Simona Apreutese, InterEasts manager i Rumänien.

Personlig spedition varje dag

InterEasts kontor i Rumänien har 11 anställda. Åtta personer jobbar inne på kontoret och tre på lagret. Detta inkluderar också en egen säljavdelning, allt för att kunna erbjuda hög kvalitet och mervärde på sina tjänster.

– Vi arbetar med tredjepartslogistik som innefattar express- och styckegodstransporter, tempererat textillager, hängande konfektion, goda distributionsmöjligheter samt hjälp och stöd med myndighetskontakter och tullhantering. “Personlig speditör” är inte bara en slogan för oss, det är så vi strävar efter att arbeta varje dag, säger Simona Apreutese.

– Om det uppstår ett problem går det alltid lättare och snabbare att lösa med ett lokalt team på plats än på distans. Vi vet vilka vi ska kontakta och var vi ska söka information för att få allt färdigt så snabbt som möjligt, säger Oscar Törnqvist.

Strategiskt läge & stark industri

InterEasts målsättning är att finnas på plats där kunderna behöver dem. Rumäniens strategiska läge mellan östra och västra Europa och Mellanöstern, tillsammans med den starka verkstads- och textilindustrin har gjort att allt fler svenska företag förlägger sin produktion i landet. I samma takt har även InterEasts närvaro vuxit.

– Vår personal i Rumänien känner till marknaden bättre än någon annan. Lokala kontor i både ursprungs- och destinationslandet gör att vi har total kontroll på alla steg av transporten. Dessutom kan vi arbeta proaktivt för att förebygga eventuella problem och förseningar. Våra kunder som är aktiva i Östeuropa kan alltid känna sig trygga med att vi har koll på läget, säger Oscar Törnqvist.

Skillnader mellan marknader

Även om Rumänien och Sverige båda är med i EU finns det fortfarande många skillnader när det gäller regelverk och formaliteter mellan de båda marknaderna. Och den starka lokala närvaron gör att InterEast kan visa upp samma höga leveransprecision i Rumänien som hemma i Sverige.

– Sedan Rumänienkontoret etablerades 1998 har vi varit övertygade om att en lokal närvaro är det bästa receptet för att lyckas på en specifik marknad. Det är också framgångarna i Rumänien som gjorde att vi öppnade ett kontor i Turkiet förra året.

– Rumänien är ett land som har framtiden för sig tack vare det geografiska läget och en växande konsumentmarknad. Sedan har många stora företag bidragit till en stark och stabil produktionsindustri som kommer leva länge till. Vi ser ljust på framtiden och tror på minst 18 lika framgångsrika år till, säger Oscar Törnqvist, vice vd på InterEast.

InterEast nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter