Grattis Novacura, 10 år! - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Grattis Novacura, 10 år!

Marknadsledande Novacura jubilerar och siktar på 100 miljoner före 2017

I februari 2005 bestämde sig två göteborgska entreprenörer för att skapa någonting som skulle underlätta vardagen för alla användare av affärssystem. Tio år senare är Novacura marknadsledande inom sitt område – men resan har bara börjat.

För tio år sedan frågade sig systemvetaren Johan Melander och civilingenjören Petter Larsson varför användare ska behöva anpassa sig efter statiska system istället för att hitta nya lösningar, anpassade efter den egna verksamheten.

– Leverantörerna av affärssystem har länge varit fast i gamla rutiner och processer, och vi upplevde att tankesättet var gammeldags, säger Johan Melander, vd för Novacura.

– Vi hade en bestämd känsla för att det gick att leverera mer nytta till kunderna genom att lämna låsta, statiska system bakom sig för att istället jobba med öppna processlösningar.

De bestämde sig för att ta fram en ett verktyg som anpassar befintliga affärssystem efter de egna behoven. Resultatet blev Novacura Flow – en produkt som läggs som ett skal utanpå ett befintligt affärssystem och sedan anpassas efter de egna önskemålen för att göra det mer effektivt och användarvänligt.

– Flow är verktyget, som gör det möjligt för oss att ge kunderna full frihet. Vi brukar beskriva oss själva som frihetskämpar, vi ger kunderna möjligheten att definiera sin egen process, att tillgängliggöra processen för alla parter: kunder, leverantörer, anställda och ägare. Vi ger också möjligheten att köra den på vilken hårdvara som helst – on-line eller off-line och att låta processen löpa över alla kundens system och datakällor. Vi öppnar en värld som tidigare varit stängd och Flow är verktyget som gör det möjligt.– Novacura Flow är tätt sammankopplat med vår vision, våra värderingar och vår identitet, säger Johan Melander, och fortsätter:

Den första versionen av Novacura Flow nådde marknaden 2007 och sedan dess har Novacura växt i stadig takt. Till en början höll man till i huvudkontoret i Göteborg, men 2011 öppnades även kontor i Uppsala, Karlstad och Växjö. 2012 blev Novacura Gasellföretag för första gången och man skaffade kontor i Polska Kraków. Nyligen bildades ett bolag i Holland och även ett norskt bolag är under konstruktion.

– Det vi fokuserar på just nu är att konsolidera och effektivisera verksamheten, vi bygger en stabil plattform för fortsatt tillväxt, säger Johan Melander.

Idag har Novacura 42 anställda och 2014 omsatte man 40 miljoner kronor. Men målen är betydligt högre än så.

– Vi skall passera 100 miljoner i omsättning år 2017, säger Johan Melander, och fortsätter:

– Äventyret som inleddes för 10 år sedan har bara börjat. Man kan betrakta det hela som ett Monopolspel, och då kan man säga att vi har gått de första varven. Vi har inget hotell på Norrmalmstorg ännu. Men det kommer vi ha framöver.

Novacuras pressrum
Svenska: http://news.cision.com/se/novacura
Engelska: http://news.cision.com/novacura

För ytterligare information
Johan Melander, vd Novacura, 073-850 11 11, johan.melander@novacura.se
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Novacura, 070-445 15 99, magnus@sjoback.se

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Liggande

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Magnus-Sjoback-2019-Greatness-PR

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Edwin Eriksson Greatness pr

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter