Handdukar som vinner för varje tvätt | Greatness PR

Handdukarna som vinner för varje tvätt

Cottonmade satsar på handdukar i frotté av hög kvalitet i 14 nyanser:

Hög frottékvalitet, bra bomull, en spännande struktur och den ”perfekta öglan”. Det är egenskaper som gör textilföretaget Cottonmade från Särö unikt på marknaden.

Vi har valt att ha bra råmaterial och mindre kemikalier. Köper man bra kvalitet så håller det också längre, säger grundaren Maria Lindell-Kristensson.

Kvaliteten är nummer ett för Cottonmade. Strukturen den andra.

– Enfärgat behöver inte betyda platt och tråkigt, man kan göra någonting mer av det. Våra handdukar har ingen slät yta. Strukturen gör att de ser randiga ut, fast de bara har en färg, säger Maria Lindell-Kristensson som grundat Cottonmade.

Textilföretaget tillverkar handdukar och badrockar av frotté i 14 olika färgnyanser och form, funktion och hållbarheten är viktiga ledord.

– En handduk måste både fungera och absorbera. Det är inte som en prydnadskudde där utseendet är den enda funktionen. Att tänka kvalitet och hållbarhet är jätteviktigt för oss. I slutändan är det ju mindre konsumtion som behövs för att ta hand om miljön, säger Maria Lindell-Kristensson.

Tanken är att Cottonmades produkter ska kunna användas länge och bara bli mjukare och skönare ju mer de tvättas och används. Produkterna tillverkas i Turkiet av en fabrik som lyckats få fram Marias definition av den ”perfekta öglan”. Att ta fram en handduk som är både fin och funktionell handlar om mer teknik än man som konsument kanske tror.

– När man pratar om kvalitet på frotté så brukar man ofta tala om vikten. Ju lägre vikt, desto lägre kvalitet. Men det är inte hela sanningen, det beror helt på hur man konstruerar handduken. Frotté kan ha samma vikt, men se helt olika ut beroende på öglorna, En del har väldigt långa öglor, då är frottén väldigt fluffig, men ser rufsigare ut. Det brukar man mest göra om man vill att frottén ska se tjockare ut än vad den är. Våra handdukar har en ögla åt det kortare hållet, som är perfekt balanserad med bottenväven. Om bottenväven är för lös repas öglorna lätt upp och man får långa, lösa trådar. Om bottenväven är för tät blir det en tung och stabbig handduk. När man gör handdukar handlar det väldigt mycket om teknik. Vår leverantör i Turkiet är jätteduktig på att få fram rätt känsla, säger Maria.

Hon vill att man ska få en ”åh så fint, nu tar jag mig ett bad!”-känsla när man hänger upp en av Cottonmades handdukar i badrummet.

– Trenden går mot större badrum där man ska kunna koppla av. Vi lägger allt mer tid och energi på badrummet. Just nu är vår svarta handduk en personlig favorit, reliefen blir så fin i svart och ger en bra tyngd åt det vita kaklet. Jag gillar dynamik, säger Maria Lindell-Kristensson.

Förutom handdukar gör Cottonmade badrockar i två modeller och förhoppningen inför framtiden är att även bredda utbudet till bäddtextil.

– Om fem år har vi utökat vårt sortiment, jobbar med ekologisk bomull och har fått fler människor att förstå värdet och känslan av god kvalitet. Har man väl använt en bra handduk kan man inte gå tillbaka till en sämre!

Cottonmades nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Liggande

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Magnus-Sjoback-2019-Greatness-PR

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Edwin Eriksson Greatness pr

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter