InterEast i framtidsprojektet Transport Transparency med Vinnova

InterEast i framtidsprojektet Transport Transparency med Vinnova

Vi strävar alltid efter att ta del av vad som är framtiden inom logistik, därför ser vi fram emot att bidra till Transport Transparency, säger Oscar Törnqvist, vice vd på InterEast.

Framtidsprojektet Transport Transparency är ett av åtta projekt som är finansierade av innovationsmyndigheten Vinnova och där InterEast medverkar som experter. Syftet är att skapa större transparens i transportkedjor och stärka miljö och säkerhet på Sveriges vägar. Med i projektet är förutom InterEast bland andra Volvo Technology, Scania och Naturskyddsföreningen.

– Vi strävar alltid efter att ligga längst fram vad gäller utveckling och ta del av vad som är framtiden inom logistik. Tydlighet, klarhet och regelbunden information till våra kunder är väldigt viktigt, vi hoppas tillföra mycket till Vinnovas projekt, säger Oscar Törnqvist, vice vd på InterEast.

Projektet Transport Transparency är en del av Vinnovas satsning på att ge Sverige en tätposition i framtidens digitala industri och löper fram tills 2018. Målet är att skapa en transparens i transportkedjan och ge konsumenterna en insikt i vad de köper. InterEast är ett av tretton företag i projektet och medverkar i egenskap av experter på logistik.

– För oss är det viktigt att våra kunder är informerade och vet vad de handlar. Vi arbetar mycket med att göra dem delaktiga i transporterna och vill vara med och föra branschen framåt.

Övriga företag som medverkar är bland andra Volvo Technology, Scania och Svenska Naturskyddsföreningen.

– Svensk industri visar på det här sättet ett stort engagemang i att ta tätposition inom digitalisering. De pilotprojekt vi nu satsar på bidrar till det tillsammans med andra insatser som vi gör, säger Charlotte Brogren, generaldirektör för Vinnova i ett pressmeddelande om projektet.

– Högre transparens bidrar till en tryggare bransch, med mindre olagligt cabotage och chaufförer som känner sig säkrare. Vi ser fram emot det här projektet och hoppas att det ska få genomslag, säger Oscar Törnqvist, vice vd på InterEast.

InterEast nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter