Key Code lanserar bedrägerilarm | Greatness PR i Göteborg & Stockholm

Key Code lanserar bedrägerilarm

Med bedrägerilarm blir det svårt att stjäla från företag

Nu lanserar Key Code en ny tjänst som direkt larmar om någon försöker genomföra bedrägeri mot företag. Tjänsten kontrollerar register som ofta används av kriminella och reagerar omedelbart när information ändras. Key Codes vd Peter Bodin beskriver tjänsten som en id-bevakning, för företag.

– Företag måste kunna bedriva sina verksamheter utan att se sig över axeln hela tiden, därför lanserar vi tjänsten Företagsbevakning. Antalet bedrägerier fortsätter öka och svenska bolag måste ha samma möjlighet som privatpersoner att kunna stoppa bedrägerier, säger Peter Bodin, vd för Key Code Security.

Key Codes nya tjänst för företag har utvecklats i samarbete med Bisnode och bevakar tio av de största och viktigaste registren, bland annat Bolagsverket, Skatteverket och Kronofogdemyndigheten. Så fort någon ändrar information som exempelvis firmatecknare, styrelsemedlemmar eller bokslut larmas företaget genom sms och e-post.

– En stor anledning till att bolagskapningar kan genomföras är det tidsglapp som uppstår. Ändras vd eller styrelse hos Bolagsverket kan det ta upp till två veckor innan det berörda bolaget får information. Detta utnyttjas till fullo av bedragaren. Vår nya tjänst minimerar tidsglappet då den larmar direkt och bolagsföreträdare kan stoppa ett pågående bedrägeri.

Enligt en ny rapport från BRÅ är alla typer av företag utsatta när det kommer till bolagskapningar, oavsett bransch eller storlek. Key Codes tjänst hjälper alla aktie- och handelsbolag samt enskilda firmor.

– Antalet bedrägeribrott fortsätter att öka kraftigt och det gäller även bolagskapningar. Det finns drygt en miljon svenska företag som alla riskerar att utsättas för bedrägeri eller kapning, det är dem vi vill skydda med tjänsten.

Företagsbevakning ger ytterligare skydd då den bevakar upp till tio olika kunder och leverantörer för att upptäcka exempelvis betalningsanmärkningar eller tidigare konkurser.

Key Code Security har arbetat med säkerhet för privatpersoner och företag sedan 1983 och lanseringen av tjänsten Företagsbevakning är en milstolpe för företaget.

– Det finns ett stort behov av den här typen av tjänster bland svenska företag. Key Code har levererat säkerhetstjänster med hög kvalitet i mer än 30 år, nu erbjuder vi ett smart verktyg så att företag kan stoppa bedrägerier och kapningar, säger Peter Bodin, vd för Key Code Security.

Key Code nyhetsrum

 

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter