Krögartrion som hittat Stockholms hjärta | Greatness PR

Krögartrion som hittat Stockholms hjärta

Det som började med en restaurang i Stockholms skärgård har idag växt till nio restauranger belägna runt om på Stockholms myllrande gator. De tre vännerna Peder, Mathias och Tiel, trion bakom Bockholmengruppen, arbetar fortfarande med samma vision för sina restauranger – att ge sina gäster en helhetsupplevelse som de länge ska minnas.

– Våra gemensamma nämnare är att vi alla brinner för att skapa nya mötesplatser och driva restaurang. Vår vision när vi öppnar en restaurang är att skapa en plats där vi och alla våra vänner kommer att trivas, säger Peder Smith som tillsammans med Mathias Pilblad och Tiel Ridderstad driver Bockholmengruppen.

När Peder Smith 2003 fick förfrågan om att driva Bockholmen restaurang i Stockholms skärgård behövde han någon med restaurangerfarenhet vid sin sida, någon som kunde branschen. Vid samma tidpunkt hade landslagskocken Mathias Pilblad bestämt sig för att stå på egna ben. Efter att ha träffats och pratat om allt annat än restaurangbranschen hade så entreprenören och stjärnkocken funnit varandra.

– När jag och Peder bestämt oss för att köra igång Bockholmen kände vi samtidigt ett behov av mer struktur när det kommer till ekonomi, vilket är Tiels specialistområde. Peder och Tiel hade sedan tidigare pratat om att starta företag tillsammans så det föll sig naturligt att han kom in, säger Mathias Pilblad.

Krogbranschen kan vara snårig och full med hinder, särskilt för nykomlingar. Även Bockholmengruppen upplevde några utmanande första år.

– Vi hade en tuff första period, som så många andra. Men så här i efterhand var det också väldigt nyttigt för oss. Det var där som vår entreprenörsglädje kompletterades med stor respekt för företagandet, säger Mathias Pilblad.

– En förutsättning när vi tar beslut att öppna en ny restaurang är att grunden i företaget är stabil. Det var under de där första hundåren som vi fick kunskap om vad som krävs för att driva ett hållbart och sunt företag i restaurangbranschen, säger Tiel Ridderstad.

Nu har det gått tolv år sedan trion bildades på Bockholmen. Företaget, Bockholmengruppen, har idag växt till nio krogar och arbetsfördelningen är i mångt och mycket densamma som när de började.

– Vi är tre personer som kompletterar varandra väldigt bra – Mathias är kreatören, Tiel står för struktur och säkerhet i allt vi gör, och jag är drivkraften som står mittemellan med en fot i varje läger, säger Peder Smith.

– Vi har alla våra tydliga ansvarsområden även om vi så klart diskuterar och bollar allt från menyer till nyrekryteringar tillsammans. Jag lyssnar exempelvis på Peder och Tiel om matutbudet, men i slutändan är det min uppgift att komponera en så bra och enhetlig meny som möjligt. Sedan har det aldrig hänt att två av oss har kört över den tredje, vi har alla stor respekt för varandra och alla har rätt att lägga in veto i varje beslutsprocess, säger Mathias Pilblad.

Bockholmengruppen har trots den imponerande tillväxten aldrig haft som mål att växa och öppna restauranger över hela Stockholm. Det har liksom bara blivit så.

– Vi jobbar inte efter någon specifik målbild. När vi hittar ett koncept eller en lokal vi gillar samtidigt som vi känner att företaget är redo, ja då expanderar vi. Det har varit en naturlig utveckling. Peder sa en gång ”hellre en fullsatt krog som precis går runt än en halvfull som gör vinst”. Trots att jag är ekonom i grunden så håller jag med honom, säger Tiel Ridderstad.

– Jag tror inte att någon av oss är förvaltande personer, att ha en ständig framåtrörelse kommer naturligt för oss och så länge vi tycker att det är roligt kommer vi fortsätta, säger Peder Smith.

Bockholmen pressrum

För ytterligare information
Peder Smith, grundare, 070-883 33 22, peder@bockholmengruppen.com
Magnus Sjöbäck, presskontakt, 070-445 15 99, magnus.sjoback@sjobackpr.se 

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter