Närmare 100 procent går inte att komma | Greatness PR

Närmare 100 procent går inte att komma

InterEasts unika transportsäkerhet – 97 procentig precision 

När en kund beställer transport hos InterEast får de en personlig speditör med huvudansvar för leveransen från start till mål. För varje transport samarbetar speditören även med en kollega i andra änden.

– På så sätt kan vi alltid ge kunden snabba och precisa svar oavsett om transporten befinner sig i Sverige, Turkiet eller Rumänien, säger Peder Törnqvist, grundare och vd InterEast. 

Under sina många år i logistikbranschen har familjeföretaget InterEast arbetat fram transporttjänster där varje enskild kund och transport står i fokus. En viktig del av företagets tjänstesystem är att kunderna får regelbunden information om sändningens status, var den befinner sig och när den kommer fram. En lika viktig del är den höga leveransprecisionen.

– Vi har en unik precision i våra leveranser eftersom vi tar ett totalansvar för hela transporten. Vi utgår alltid från kunden, tillgodoser specifika önskemål och finns till hands under hela processen, säger Oscar Törnqvist, vice vd och delägare av InterEast.

En av de första aktiviteterna när en transport bokas är att beräkna ankomsttiden. Denna beräkning jämförs sedan med när godset faktiskt kommer fram. Hos InterEast stämmer den inledande beräkningen i 97 procent av fallen – vilket är en starkt bidragande orsak till deras höga kundnöjdhet och långvariga kundrelationer.

– Eftersom vi har arbetat med terminaler och stationer längs transportsträckorna i mer än 20 år har vi utvecklat ett smidigt och välfungerande system. Vi kan alltid erbjuda hög leveransprecision och god service, säger Oscar.

Med fokus på styckegodsfrakt genomför InterEast varje månad uppemot 900 transporter världen över. Alltifrån kullager till skjortor transporteras för både stora svenska och internationella kunder med lastbil, båt, flyg – framförallt till och från Sverige och Östeuropa men även till och från Asien.

– Vi jobbar främst med textil- och verkstadsindustrin, men har även ambitionen att bredda oss till andra branscher. Till exempel vill vi öka vår andel av svårtransporterade gods som farligt gods och medicin som båda kräver stor kunskap och erfarenhet för att fraktas på rätt sätt, säger Peder Törnqvist.

InterEast har hittat ett framgångsrecept vad gäller kunderbjudande och logistiksystem, och arbetar kontinuerligt med att förbättra och vidareutveckla både system och tjänster. Till exempel undersöker de hur nya it-lösningar skulle kunna gynna kunderna och hur de kan arbeta mer miljövänligt och hållbart.

– Vi vill ligga i framkant med nya tekniska lösningar och hur vi kommunicerar med våra kunder. Just nu arbetar vi med ett system där kunden själv kan följa sändningen under hela transporten. Vi tittar också på miljövänliga alternativ till lastbil vilket är det vanligaste transportslaget idag. Att ha koll på utvecklingen och vara öppna för nya vägar är också det en nyckel till att lyckas få och behålla nöjda kunder, säger Peder Törnqvist, grundare och vd InterEast.

Intereast nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Liggande

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Magnus-Sjoback-2019-Greatness-PR

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Edwin Eriksson Greatness pr

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter