Nu kan fler utbildas i nyfikenhet | Greatness PR i Göteborg och Stockholm

Nu kan fler utbildas i nyfikenhet

PostkodLotteriet och Fryshuset förlänger projektet LärOlika

LärOlika startades 2014 med syftet att skapa kurser i gränsöverskridande möten och samtal. Verksamheten har nu fått förlängt förtroende från PostkodLotteriet och medarrangören Fryshuset.

– Vi tycker det är viktigt att fler mötesplatser skapas mellan olika grupper som annars inte träffas, trots att de lever i samma samhälle. Här gör LärOlika en betydelsefull insats, sägerMarie Dahllöf, välgörenhets- och CSR-chef på Novamedia Sverige som driver Svenska PostkodLotteriet.

Sedan starten för drygt två år sedan har nu 500 personer med vitt skilda bakgrunder och profiler mötts och lärt sig av varandras erfarenheter. Omdömena från de medverkande har varit mycket goda, över 90 procent anser att deras deltagande har gett dem nya kontakter, ny inspiration och nya tankar.

– På kurserna har människor från alla håll i samhället varit med, till exempel poliser, egenföretagare, studenter, konstnärer, direktörer och arbetslösa, med olika åldrar, religioner och ursprung. Det stora värdet som de flesta deltagare lyfter upp är kontakter med personer de annars aldrig skulle träffa – integration i praktiken, säger Karin Bruce, initiativtagare till LärOlika.

LärOlika startades av Tällberg Foundation och Fryshuset med syftet att förena delar av samhället som normalt sett inte möts. Då pengarna har använts på ett effektivt sätt förlängs nu projektet under hösten.

– Ju fler som deltar i våra kurser, desto fler får uppleva hur givande det är att möta människor som har andra erfarenheter än en själv. Det är så vi kan förstå omvärlden, få bredare nätverk och kunna växa som människor. Jag är glad att våra medarrangörer nu förlänger projektet, säger Karin Bruce.

– Vi vet hur viktigt möten och samtal är för att skapa förståelse mellan människor, det är en grundbult i att få samhället fungerande. Det finns ett stort behov av arenor för att möta andra och det är LärOlika ett mycket bra exempel på, säger Johan Oljeqvist, vd på Fryshuset.

Det pågående projektet förlängs till slutet av året 2016. Målsättningen är att även därefter fortsätta verksamheten och utbilda ännu fler i nyfikenhet.

Lärolikas nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Liggande

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Magnus-Sjoback-2019-Greatness-PR

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Edwin Eriksson Greatness pr

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter