Nu ska Göteborgs lilla transportföretag bli stort i världen | Greatness PR

Nu ska Göteborgs lilla transportföretag bli stort i världen

Oscar Törnqvist, vice vd och delägare av InterEast.

Göteborgsföretaget InterEast växer och tar sikte på att expandera vidare i Asien och Östeuropa. Men viktigast av allt är att göra det under familjens fana och stolthet: leveransprecision och nära kundrelationer.

– Hittills har vi lyckats bra genom att alltid sätta våra kunder främst och leverera en tjänst som de behöver. Det är så vi ska fortsätta vår resa tillsammans med både befintliga och nya kunder, säger Oscar Törnqvist, vice vd och tredje generationen Törnqvist i transportbranschen.

InterEast är idag ett medelstort företag inom logistikbranschen med 30 anställda fördelat på totalt tre kontor i Göteborg, Rumänien och i Turkiet. För tillfället har företaget en omsättning på 70 miljoner med ambitionen att öka med 30 procent per år framöver, enligt Oscar Törnqvist, en av InterEasts tre delägare. Just nu siktar de på att öka sin närvaro på flera utlandsmarknader där de redan har kunder men inte någon personal.

– Vi kommer främst fokusera på Östeuropa där vi redan är stora, men vi vill också expandera i Hong Kong och Asien. Där vill vi öppna kontor och ha egen personal på plats – allt för att kunna garantera bästa möjliga service för kunderna.

Den stora utmaningen för ett transportföretag som InterEast ligger i att växa med bibehållen fokus på deras kärnvärden. Enligt Oscar strävar InterEast efter att vara det ”stora lilla” företaget med en nära och personlig kundkontakt där kvalitet och leveranssäkerhet alltid går först.

– Vår förhoppning är att våra kunder ska värdera kvalitet och närproducerat högt. Vi vill att de ska räkna på mer än transporten från A till B. Att bara se på pris kan vara mycket ineffektivt som kund, när behovet är ett logistik- och transportföretag som håller vad de lovar.

Sedan augusti 2011 ansvarar Oscar för all operativ drift och försäljning på InterEast. Dessförinnan arbetade han på fraktbolaget DHL i fyra år, varav två år som Trade Lane Manager på kontoret i Hong Kong.

– Det var en fantastisk tid på DHL och jag lärde mig otroligt mycket. Det är ett företag som drivs av en väldig framåtanda och en känsla av att allt är möjligt, det har jag absolut tagit med mig hem till vårt familjeföretag.

Trots att InterEast idag är ett växande logistikföretag har de nära kontakt med alla sina kunder – som alla värderas lika högt. Oscar lyfter fram det lilla företagets styrka, att kunna erbjuda en personlig speditör och slippa flera mellanhänder. Ibland åker de till exempel ner till Trelleborg för att själva genomföra stickprov på lastbilarnas gods.

– Alla chaufförer brukar skratta gott när jag kavlar upp ärmarna och hoppar upp på trailrarna i kostym. Men det är viktigt för kunden att vi har koll på det vi skickar.

Transporter ska göras på rätt sätt, det är Oscar ytterst noga med. Därför är InterEast ett av få transportföretag i Sverige som är certifierade mot cabotage (att utlandsregistrerade lastbilar tar inrikestransporter i Sverige utan tillstånd).

– Vi står upp för svensk åkerinäring, det är otroligt viktigt för oss. När man köper en InterEast-tjänst ska man vara trygg och säker på att leveransen är högkvalitativ och utförs på ett rättvist sätt, säger Oscar Törnqvist, vice vd för InterEast.

InterEast nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter