Nya certifikat för miljö och kvalitet | Greatness PR i Göteborg & Stockholm

Nya certifikat för miljö och kvalitet

InterEasts säljare Katarina Engelin med de nya certifikaten för miljö och kvalitet.

Logistikföretaget InterEast arbetar kontinuerligt med att vidareutveckla kvalitets- och miljöledningssystem. De har nu certifierats av BMG Trada Certifiering enligt de nya standarderna ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.

– Så snart nivåerna för de nya standarderna började bli kända inledde vi arbetet med att uppdatera våra ledningssystem, det är vårt sätt att vara konkurrenskraftiga och visa omvärlden att InterEast håller måttet, säger Peder Törnqvist, vd InterEast.

De nya internationella standarderna för certifiering av kvalitets- och miljöledningssystem i företag och organisationer togs i bruk tidigare i år, men InterEast inledde certifieringsarbetet redan i oktober. Certifikaten utfärdas av ett externt certifieringsföretag som kontinuerligt granskar verksamheternas arbete med kvalitets- och miljöfrågor enligt de krav som ingår i standarderna.

– När det kommer till kvaliteten så mäts den bland annat genom vår leveransprecision, vilket innebär skillnaden mellan den utlovade lastnings- och lossningstiden och den faktiska transporttiden. Vår leveransprecision ligger idag på 97 procent.

– Miljöcertifieringen innebär att vi ställer höga krav både på oss själva och på våra leverantörer gällande miljöpåverkan. Sammantaget visar båda certifikat att InterEast kontinuerligt arbetar för förbättringar inom kvalitet och miljö, säger Peder Törnqvist.

InterEast nyhetsrum

 

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter