Officeren som ska spara näringslivet 3,7 miljarder | Greatness PR

Officeren som ska spara näringslivet 3,7 miljarder

Johan Hagelin startar upp säkerhetsföretaget 365id med uppdrag att stoppa id-kaparna

Han beskriver sig själv som energisk och drivs av utmaningar. Nu har 45-årige Johan Hagelin från Halmstad, vd för nystartade företaget 365id, sin största utmaning framför sig: att förebygga, upptäcka och begränsa identitetsbedrägerier med den nylanserade säkerhetstjänsten Verified by 365id.

Id-kapningar är en växande miljardsvindel och ett stort samhällsproblem som kostar näringslivet otroliga summor. Förra året omsatte id-kapningar 3,7 miljarder kronor.

– Effekten av bedrägerierna ställer till med enorma problem för både samhälle och personerna som drabbas. Vår säkerhetstjänst har en proaktiv funktion mot id-bedrägerier till skillnad från befintliga aktörers tjänster. Visionen jag arbetar för är ett samhälle utan id-bedrägerier, säger Johan Hagelin, vd på 365id.

Johan är en driven entreprenör med bakgrund som officer i flygvapnet. När han lämnade flygvapnet 2006 gick han vidare till vindkraftsbranschen och blev så småningom vd på Triventus Service, ett underhållsföretag för vindkraft. Något Johan nämner som en av milstolparna i karriären.

– Att få totalansvar för att utveckla en verksamhet och jobba med både utveckling, personalansvar och budgetansvar, det var nog det största klivet, säger Johan Hagelin.

Han beskriver sig själv som en otroligt energisk person som brinner för att utveckla och paketera nya koncept. Vilket är precis vad han gjort med säkerhetstjänsten Verified by 356id.

– Det här projektet började egentligen med något helt annat. Jag fick frågan om det gick att starta ett företag som skulle tillverka körkortsscanners. Jag insåg ganska snabbt att möjligheterna med tekniken som skulle användas var enorma, betydligt större än den ursprungliga idén. Där började resan med att bygga ett helt nytt säkerhetssystem som stoppar id-bedrägerier, säger Johan Hagelin.

Att arbeta aktivt med att lösa samhällsproblem där det finns både ekonomiska och mänskliga faktorer ser Johan som både personligt tillfredställande och en stor utmaning.

– För mig är det som att bryta ny mark, att ta sig an något som ingen annan lyckats lösa tidigare. Hade det varit enkelt skulle någon annan redan gjort det. Dessutom är det väldigt kul är att vara med och starta ett företag hemma i Halmstad som kan skapa fler arbetstillfällen i stan, konstaterar Johan Hagelin.

365id nyhetsrum

 

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter