"Vi växer med våra kunder i Turkiet" | Greatness PR

”Vi växer med våra kunder i Turkiet”

Oscar Törnqvist i mitten, tillsammans med Yesim Acabuga och Cuneyt Senturk från Intereasts Turkiet-kontor, och personal från samarbetspartnern Çavdaroğlu.

På tio år har Turkiets export ökat med över 40 procent och marknaden blir alltmer intressant för tillverkningsindustrin. Idag finns runt 250 svenska företag representerade i Turkiet, till exempel H&M, Lindex, Ikea – och logistikföretaget InterEast.

– Turkiet är en utmanande marknad med Istanbul som ligger både i Europa och Asien, samtidigt har många företag förlagt sin produktion där de senaste åren. Vi ska finnas där våra kunder behöver oss, säger Oscar Törnqvist, vice vd för InterEast.

Turkiet är en av världens snabbast växande ekonomier. De senaste tio åren har allt fler svenska företag flyttat produktion hit, främst företag verksamma inom textil- och konfektion då det går att producera små serier med hög kvalitet. Sammantaget ökar utvecklingen efterfrågan på logistik och transporttjänster, och även behovet för InterEast att ha ett lokalt kontor utanför Istanbul.

– Det är till stor del tyska företag som lett utvecklingen med att flytta produktionen till Turkiet och sedan har övriga Europa hängt på. Vårt Turkietkontor är ett resultat av att vi vill ha en stark och stabil organisation på de marknader våra kunder rör sig mest, säger Oscar Törnqvist på InterEast.

Rutiner ger kvalitet

InterEasts kontor i Istanbul slog upp dörrarna för ett år sedan och har idag två medarbetare. God lokalkännedom och stora kontaktnätverk på plats skapar rutiner som ger garanterad kvalitet och stort mervärde för kunden.

– Vi har kontroll på godset från start till mål och med den personliga speditören som alla våra kunder får har även de full koll på godset och när det kommer att levereras. Vi ser många aktörer som inte vet någonting om transportens status innan det kommer in i Sverige – vi vill vara bättre än så. Leveransprecision är vår käpphäst och i Turkiet har vi över 98 procent, säger Oscar Törnqvist.

– En annan viktig faktor är tullhanteringen in och ut ur landet. Våra turkiska medarbetare är utbildade både i Sverige och Turkiet, de har kunskap och erfarenhet av förtullning av turkiska varor vilket ger oss stora fördelar när det kommer till myndighetskontakter och tullhantering.

Mer än transport

Istanbulkontoret betyder också att InterEast kan besöka kundernas leverantörer och kontrollera statusen på beställningar och tidigt lösa problem som kan uppstå.

– Vi ska alltid leverera med kvalitet i alla led – från lastning, körning och införtullning till att leverera på exakt tid – och samtidigt hålla en kontinuerlig kommunikation med kunden. Att göra detta till och från Turkiet möjliggörs genom vår lokala närvaro, säger Oscar Törnqvist, vice vd för InterEast.

InterEast nyhetsrum

 

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter