”15 000 dollar-segern som lyfter gaming för tjejer” - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

”15 000 dollar-segern som lyfter gaming för tjejer”

Inet-sponsrade BMG CS:GO Female tog hem Intel Challenge 2015

CS:GO-laget Bad Monkey Gaming vann under söndagen finalen i Intel Challenge som spelades i Katowice. Final-segern var aldrig hotad och tjejerna vänder hem till Sverige med 15 000 dollar – den överlägset högsta prissumman någonsin inom e-sport för tjejer.

– Det här är en riktig injektionsspruta för oss och för tjej-gaming överlag. Med den här nivån på prissummor får vi råd att lägga ner ännu mer tid på att träna och utveckla vårt spel. När vi blir bättre blir det också roligare att titta på oss. Det är så sporten utvecklas, säger Julia ”Juliano” Kiran.

BMG-tjejerna åkte till Polen med ny taktik och siktet inställt på förstaplatsen som skulle innebära den största prispotten någonsin i e-sport för tjejer. Efter att ha slagit ut största rivalen Ubinited i semifinalen var BMG överlägsna i finalen mot tyska CM Storm.

– Vi har utvecklat hela vårt spel och kom till Katowice med en helt ny game plan. Vårt mål har hela tiden varit att vinna och vi har aldrig förberett oss så mycket som inför den här turneringen. Segern ger oss möjlighet att träna ännu hårdare inför kommande turneringar.

Det faktum att prissummorna nu börjar närmar sig nivån som länge har funnits för herrarna innebär ett stort steg framåt både för sporten som helhet såväl som för de kvinnliga utövarna.

– Det här var den första av förhoppningsvis många stora turneringar för tjejer med en prispott som kan jämföras med det som killarna får. Även om killarnas prispott var mer än fem gånger så hög i Katowice så är det här ändå ett trendbrott som vi hoppas kommer spridas ytterligare. Vi är väldigt glada och stolta över att få vara med och stötta BMG som leder utvecklingen av e-sport för tjejer, säger Inets marknadschef Johan Wahlberg.

Nästa anhalt för BMG CS:GO Female är Copenhagen Games om två veckor där BMG är regerande mästare. Efter vinsten i Polen kan målsättningen inte vara något annat än ytterligare en seger.

– Nu ska vi hem och träna vidare inför Köpenhamn där vi siktar på att försvara titeln. Men först ska vi fira den här segern, säger Julia ”Juliano” Kiran.

BMG CS:GO Female: Julia Kiran (juliano), Zainab Turkie (zAAz), Irene Sanchez (iRene), Ksenia Klyuenkova (vilga) och Sonia Garcia (Sonia) [Laguppställning i Katowicw]

För ytterligare information 

Johan Wahlberg, marknadschef Inet, 0739-88 27 29, johan.wahlberg@inet.se
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Inet, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@inet.se

http://www.inet.se/

http://www.mynewsdesk.com/se/inet

Foto: ESL TV

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter