Afa Fastigheter ansluter sig till Smart passage – ger Stockholms räddningstjänst automatiskt tillträde vid larm - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Afa Fastigheter ansluter sig till Smart passage – ger Stockholms räddningstjänst automatiskt tillträde vid larm

Afa Fastigheter ansluter nu hela sitt bostadsbestånd i Stockholms innerstad till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.

– För varje fastighetsbolag som väljer att ansluta sig till Smart passage så ökar tryggheten för fler människor, eftersom Räddningstjänsten kan arbeta mer effektivt. Vi ser att allt fler fastighetsbolag tillsammans med Sveriges kommuner och regioner ansluter sig till Smart passage och det är ett kvitto på den stora samhällsnytta som det ger, säger Einar Lindqvist, vd Amido.

Afa Fastigheter är nästa fastighetsbolag att ansluta sig till Smart passage, vilket innebär att Räddningstjänsten kan genomföra snabbare insatser vid bolagets 516 lägenheter i Stockholms innerstad. Afa Fastigheter är en av Stockholms största fastighetsägare med både kontor, hotell och bostäder i sitt bestånd.

– För oss som fastighetsägare ser vi det som en självklarhet att medverka vid lösningar som ger våra hyresgäster en tryggare boendemiljö, säger Stefan Hedengren, Chef Teknik & Projekt på Afa Fastigheter.

Smart passage gör att Räddningstjänstens fordon är utrustade med teknik som möjliggör digital inpassering till fastigheter som är uppkopplade mot tjänsten vid ett SOS-alarm. Tjänsten kan enkelt integreras med befintliga låssystem och ersätter traditionell nyckelhantering

– Det är ett system som ökar tryggheten för människor samtidigt som det är ett effektivt sätt att genom digitalisering effektivisera samhällets hjälpresurser. Afa Fastigheter är ett av fastighetsbolagen som går i bräschen för den här positiva utvecklingen och vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete, säger Einar Lindqvist.

Afa Fastigheter är en av Stockholms största fastighetsägare och äger och förvaltar kontor, hotell och bostäder. Fastighetsbeståndet består av cirka 350 000 kvm till ett värde av cirka 38 miljarder SEK. Afa Fastigheter är befintlig kund hos Amido och använder sedan tidigare den digitala plattformen Alliera för att hantera behörigheter till sina fastigheter.

Amido erbjuder en plattform för att administrera passersystem, till framför allt fastighetsbolag och offentliga verksamheter i Sverige och Norden. Bolaget grundades 2008, omsätter cirka 30 miljoner SEK, har 32 personer anställda och huvudkontor i Göteborg. Amido AB är marknadsnoterat på Spotlight Stock Market (Ticker: AMIDO). www.amido.se

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter