Amido tecknar avtal med Vafabmiljö om Smart passage för Räddningstjänsten - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Amido tecknar avtal med Vafabmiljö om Smart passage för Räddningstjänsten

Amido har ingått ett ramavtal med avfalls- och återvinningsaktören Vafabmiljö om att implementera plattformen Smart passage från SOS Alarm. Avtalet gäller Räddningstjänstens behörighet vid utryckning till sex fastigheter vid Vafabmiljös återvinningscentraler och möjliggör vidare utveckling med Amidos andra lösningar.

– Med Smart passage kan Vafabmiljö lita på att Räddningstjänsten kan öppna dörrar och lås till de fastigheter som är anslutna. Ju fler som använder Smart passage, desto enklare blir arbetet för samhällets hjälpresurser, säger Einar Lindquist, vd Amido.

Einar Lindquist
Einar Lindquist, vd Amido.

Vafabmiljö är ett kommunalförbund som hanterar avfall för 340 000 invånare och 10 000 företag i Västmanland, Enköping och Heby med 18 återvinningscentraler. Avtalet som nu tecknats med Amido om Smart passage gäller Räddningstjänstens behörighet vid utryckning till sex fastigheter.

– Det här är ett strategiskt viktigt avtal för oss men också en värdefull utveckling för hela samhället. Plattformen Smart passage effektiviserar arbetet för både ambulans och räddningstjänst, och allt fler kommuner, regioner och fastighetsbolag ser Smart passage som en självklar del i att digitalisera samhällets funktioner, säger Einar Lindquist.

Så fungerar Smart passage

Smart passage är en plattform som hanterar behörigheten till fastigheter för ambulans och räddningstjänst vid utryckning. Smart passage ägs av SOS Alarm och har utvecklats i samarbete med Amido och Swedlock. Lösningen innebär att fordon från samhällets hjälpresurser ambulans och räddningstjänst är utrustade med teknik som möjliggör digital inpassering till fastigheter som är uppkopplade mot Smart passage.

Läs mer om Smart passage

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Liggande

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Magnus-Sjoback-2019-Greatness-PR

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Edwin Eriksson Greatness pr

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter