“Calming Cocoon Cream är som Superfood för huden” - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

“Calming Cocoon Cream är som Superfood för huden”

M Picaut Swedish Skincare har sedan starten 2010 blivit en flerfaldigt prisbelönt och hyllad hudvårdsserie i Sverige och utomlands. Framgångarna för produktserien under begreppet Ecoluxury har drivit utvecklingen att ta fram nya hudvårdsprodukter i samma anda. Nu lanserar M Picaut en framtidens ansiktskräm, Calming Cocoon Cream, för alla som vill ge huden optimal näring.

– Inspirationen till Calming Cocoon Cream kommer från att jag själv började äta mer och mer superfood och märkte hur bra kroppen svarade på det. Jag ville göra en hudvårdsprodukt med samma boostade egenskaper, säger Mette Picaut, grundare till M Picaut Swedish Skincare.

Calming Cocoon Cream är designad som en fjäderlätt och elegant fusion av en balm och en kräm utan den traditionellt tunga och otympliga känslan. Produkten, som även innehåller kokosolja, verkar som en skyddande kokong, som en andra kärleksfull hy som skyddar mot föroreningar och viss uv-strålning.

– För de som vill skydda en känslig hy och samtidigt stärka hyn till max är Calming Cocoon Cream fantastisk. Förutom att krämen faktiskt är så ren att den är ätbar, tror jag att den nya generationens hudvård är som denna – allergenfri, utan doft och konservering och samtidigt otroligt sensuell, ren och lyxig.

Målet har varit att ta fram en ny sorts produkt med ekologiska råvaror och som bevisligen löser problem med stressad, känslig eller torr ny. Resultatet är en kräm som ger ett djupgående näringslyft och lugnar irriterad hy tack vare de antiinflammatoriska egenskaperna.

– Nyckelingredienserna är avokadoolja, kokosolja, vildjams extrakt och naturliga phytosteroler. Vi har dessutom använt ett nytt spännande patent från ett schweiziskt labb som ger fantastiska resultat på fukt och lipidbalansen med minskad torrhet och fina linjer som resultat.

Krämen appliceras på ett väl rengjort ansikte, hals och dekolletage. Den fungerar även perfekt som nattkräm eller lyxinpackning för stramande hy under årets kalla månader.

– Jag vill fortsätta att flytta fram begreppet ecoluxury och ge konsumenterna en modern och smart hudvårdsprodukt med hjälp av biopatent som grundas på forskning ihop med naturliga råvaror. Calming Cocoon Cream bygger på några av världens främsta, optimalt boostande ingredienser för både insidan och utsidan, säger Mette Picaut, grundare till M Picaut Swedish Skincare.

Calming Cocoon Cream lanseras i december 2014 och finns att köpa hos utvalda och auktoriserade hudterapeuter och spa. Rekommenderat pris är 699 kr till slutkund. Produkten finns även i kabinstorlek för professionellt salongsbruk till M Picaut-behandlingar.

Calming Cocoon Cream

  • Reparerande barriärkräm som skyddar, lugnar, ger silkeslen känsla och spänst.
  • Ger ökad elasticitet och näring till hyn.
  • Hjälper torr hy och erbjuder anti-inflammatoriska egenskaper.
  • Stärker och bygger upp hyn tack vare rikligt med lipider, antioxidanter och extrakt.
  • Motverkar mindre hudirritationer.
  • Anti-Age effekt.

 

Fler nyheter från M Picaut Swedish Skincare på Cision pressrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Liggande

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Magnus-Sjoback-2019-Greatness-PR

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Edwin Eriksson Greatness pr

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter