Chordates avgörande migränstudie presenterades för första gången på American Headache Society Scientific Meeting 2023 - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Chordates avgörande migränstudie presenterades för första gången på American Headache Society Scientific Meeting 2023

Chordate Medicals avgörande kliniska studie PM007 presenterades på American Headache Society Scientific Meeting, Austin Texas, av koordinerande studieledare dr Jan Hoffmann från Kings College i London. Det är första gången de primära delarna av de slutliga resultaten från studien har presenterats på en vetenskaplig kongress och dr Hoffmanns föreläsning besöktes av cirka 300 migränspecialister.

– Att döma av efterföljande frågor från auditoriet så mottogs presentationen med stort intresse. De frågor som ställdes rörde i huvudsak studiens design, patientunderlaget, och om det är svårt att använda produkten K.O.S. Enligt de läkare jag talade med efter föreläsningen så bekräftades behovet av alternativ och komplement till de läkemedel som vanligen används. Att ha tillgång till en terapi som inte innebär läkemedelsbiverkningar ses som en viktig aspekt i migränvården, säger Anders Weilandt, vd på Chordate.

IHC 2023

I det abstract som ligger till grund för dr Hoffmanns föreläsning skriver författarna ”Resultaten visar att K.O.S är ett effektivt och säkert alternativ för förebyggande behandling av kronisk migrän. Som icke-farmakologiskt behandlingsalternativ positionerar sig K.O.S som ett värdefullt tillskott till den nuvarande terapeutiska portföljen för hantering av kronisk migrän eftersom den utöver att ha en solid och ihållande behandlingseffekt skiljer sig från andra förebyggande behandlingar genom sin gynnsamma biverkningsprofil.”

– Det är viktigt att komma ihåg att vår behandlingsmetod är en total nyhet för världen i stort, och att vi är bara i början av att sprida kunskap om K.O.S-behandlingen. Det är glädjande att även få tillfälle att göra det här i USA där cirka 39 miljoner människor lider av migrän, säger Anders Weilandt.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter