Digitala galleriutmanaren piQmo lanserar i Norge | Greatness PR

Digitala galleriutmanaren piQmo lanserar i Norge

”No place my place”, Sara Tanderø, Edition: 25

Sveriges ambassad i Oslo firar piQmos Norge-premiär med skandinavisk fotokonst

Den 10 mars öppnar Sveriges ambassad i Oslo upp dörrarna till en unik pop up-utställning från piQmo med det främsta inom norsk och svensk fotokonst. Utställningen blir också startskottet för onlinegalleriet piQmos norgelansering, som ser stor potential hos den konstälskande och kapitalstarka grannen i väst.

– En norgeexpansion är helt rätt steg för piQmo att ta, tillsammans med Anna Seifert som bor i Oslo kommer vi att få en flygande start. Jag ser en växande efterfrågan på skandinavisk fotokonst även i Norge, som är en kapitalstark marknad och en möjlighet för oss att nå ut till nya målgrupper, säger Paula Lidström, grundare av onlinegalleriet piQmo.

piQmo har sedan starten för drygt ett år sedan blivit uppmärksammat av både köpare av fotokonst och fotokonstnärerna. En satsning på nya marknader ligger därför helt rätt i tiden.

– Jag är otroligt nöjd med piQmos första år, intresset för de nya, unga och nytänkande fotokonstnärerna har varit större än vad jag förväntade mig. piQmo har uppenbarligen lyckats fylla ett tomrum genom att erbjuda konstfoto i signerad och numrerad upplaga inom mellanprissegmentet.

Pop up-utställningen på Sveriges ambassad i Oslo 10 mars inleder piQmos norgesatsning som fotografen Anna Seifert kommer att leda. Utställningen visas i själva residenset som en del av ambassadens arbete med att främja svenska företag i Norge. Många spännande namn från den skandinaviska fotokonstvärlden kommer att ställa ut sin fotokonst, till exempel kända svenska reklam- och fotokonstnären Simon Cederquist, unga supertalangen Sonja Hesslow, erfarna norska Marianne Bjørnmyr, Stig Marlon Weston och Sara Tanderø m.fl.

– I Norge finns en stor bredd inom fotokonsten. En talang att hålla ögonen på är också unga stjärnskottet Barbora Hollan som är på väg mot ett stort genombrott. Det känns verkligen roligt att erbjuda nya fotokonstnärer möjligheten att nå ut med sin konst via piQmo.

Expansionen till Norge är den första utlandssatsningen – men antagligen inte den sista. Paula Lidström som tidigare arbetat med affärsutveckling på stora företag som Mediaplanet och inom Schibstedtkoncernen utesluter inte ytterligare expansion i framtiden.

– Med min bakgrund som både konstvetare och affärsutvecklare ser jag hela tiden nya möjligheter med att nå ut med en uttrycksfull fotokonst. Jag brinner för att uppmärksamma fotokonsten, höja dess status i konstvärlden och göra den tillgänglig för en större publik utanför de traditionella gallerierna, säger Paula Lidström, grundare av onlinegalleriet piQmo.

 

Medverkande norska fotokonstnärer:

Marianne Bjørnmyr
Prisad fotokonstnär med bas i London. piQmo visar utvalda bilder från hennes serie ”Merrasami Arbevierut” och ”41 Horizons”, som kretsar kring Islands natur ur ett mytologiskt perspektiv.

Sara Tanderø
Talangfull Oslobaserad fotograf som bland annat har studerat vid School of Visual Arts New York. piQmo kommer sälja bilder från hennes serie ”No Place My Place”. Saras bilder från Svalbard har ett spännande och säreget uttryck.

Barbora Holland
Ung och mycket talangfull fotokonstnär från Lillehammer. Studerade fotografi i Prag där också hennes fotoprojekt ”Studies” startade, vilket består av en serie tankeväckande bilder föreställande horisonter där ljuset reflekteras i atmosfären. piQmo har bildserien i sitt sortiment.

Nina Worren
Norsk fotograf med bas i Köpenhamn som har studerat vid Fatamogana. Bilderna som piQmo säljer är tagna i New York medan Nina studerade vid International Center of Photography i New York. Har även deltagit i utställningar i allt från på Island till Ryssland.

Christiane Dame Huseklepp
Ung fototalang från Bergen. piQmo säljer bilder från hennes utställning ”Materialistic Identity”, som består av humoristiska bilder med allvarlig underton. För tillfället befinner sig Christiane på en långresa i Vietnam där hon genomför flera fotoprojekt.

Anki Grøthe
Bosatt i Hemsedal där hon arbetar som fotograf. piQmo säljer hennes färgsprakande och nytänkande bildserie ”Fish Tank”.

Stig Marlon Weston
Hyllad och prisbelönad norsk fotokonstnär som är drivande bakom fotokollektivet Cyan: studio i Oslo. Dessutom en del av konstnärskollektivet Dostoprimetschjastelnosti som är en fristående del av Konsthögskolan Berlin-Weissensee. piQmo säljer två bilder från hans tankeväckande bildserie ”Kjærlighet”.

 

Medverkande svenska fotokonstnärer:

Simon Cederquist
Begåvad foto-, installations- och gatukonstnär som har en bakgrund som framgångsrik reklamfotograf. Har givit ut den uppmärksammade fotoboken ”Sleeping beauty a photographic ride by Simon Cederquist” och ställt ut på Fotografiska Museet i Stockholm.

Sonja Hesslow
Ung supertalang som är på väg mot ett stort genombrott. Ställde ut sin uttrycksfulla fotokonst på Fotografiska Museet i Stockholm 2014. piQmo säljer fler av Sonjas bilder, där Sonja själv ofta står som modell.

Andreas von Gegerfelt
Framgångsrik modefotograf och talangfull fotokonstnär. piQmo har flera av Andreas fantastiska bilder i sitt sortiment, bland annat hans spännande och experimentella undervattenserie ”Mexico”.

Saga Wendotte (eventuell medverkan)
En ung supertalang som också är på väg mot ett stort genombrott. Har haft egen utställning på Fotografiska Museet i Stockholm 2012 och på Konstforum i Norrköping samma år. piQmo säljer bland annat hennes fantastiska och fantasieggande fotoserie ”Seven Seas”.

piQmo pressrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter