Digitalt drag i Västerås - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Digitalt drag i Västerås

Inets satsning på svensk gaming för ungdomar rullar vidare genom Sverige, nästa stopp Västerås.

Äntligen dags för det andra e-sportlägret för ungdomar under parollen Respect All Compete. Under höstlovet kommer 45 ungdomar till Västerås för att spela Counter Strike, CS:GO, och prata om normer och attityder inom e-sporten, samt hur de kan förändras till att bli mer inkluderande.

– Vi på Inet ser Respect All Compete som ett viktigt projekt för e-sporten i Sverige och för alla ungdomar som utövar den. Att göra e-sporten mer välkomnande är en hjärtefråga för oss och tillsammans med Sverok kommer vi att fortsätta arbeta mot det målet, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Under lägret i Västerås som hålls 29 oktober till 1 november, kommer CS:GO-proffset Zainab ”zAAz” Turkie och e-sportprofilen Abdisamad ”SpawN” Mohamed att coacha deltagarna. Deltagarna kommer även att vara med i workshops utformade i samarbete med antimobbning-organisationen Friends för att diskutera normer och attityder som finns inom e-sporten.

– Att framstående gamingprofiler som ”zAAz” och ”SpawN” stöttar projektet och deltar som coacher betyder mycket för oss och är så klart väldigt kul för alla som är med. Att träna och utvecklas i sitt favoritspel och tillsammans med coacherna och ledarna diskutera värdegrunden inom e-sport, det är hela tanken med Respect All Compete, säger Mattias Von Gegerfelt, projektledare för Respect All Compete.

Det förra lägret som var i början av juli fokuserade på Dota 2 och innehöll mycket träning, spännande turneringsmatcher och givande diskussioner.

– Nu siktar vi på att göra lägret i Västerås lika grymt som det första. Respect All Compete är ett viktigt initiativ för hela e-sportsverige och på Inet är vi stolta över att vara huvudsponsor, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

För ytterligare information
Johan Wahlberg, marknadschef Inet, 0739-88 27 29, johan.wahlberg@inet.se
Mattias Von Gegerfelt, projektledare Sverok, 0706-15 74 09, mattias.von.gegerfelt@sverok.se
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Inet, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@inet.se

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter