”Drömmen blir sann i Sundbyberg” | Greatness PR

”Drömmen blir sann i Sundbyberg”

Restaurang nummer fem – Phil’s Burger blir hotellrestaurang på Story Hotel i Sundbyberg

Phil’s Burger öppnar nu sin femte restaurang sedan april 2014 som en del av Story Hotel Signalfabriken i centrala Sundbyberg. Att ha Phil’s Burger som en restaurang i ett hotell var något grundaren Philip Örtegren drömde om redan från början.

– När jag och Peder började skissa på Phil’s Burger-konceptet hade jag en vision om en hamburgerrestaurang som en del av ett stilrent hotell. Så visst är det en dröm som blir sann. Story Hotel är också uppbyggt runt restaurangupplevelsen vilket vi ska fortsätta utveckla med vårt koncept; hamburgare och tillbehör gjorda från grunden och med de bästa råvarorna, säger Philip Örtegren.

Philip och Peder har tidigare öppnat tre restauranger i centrala Stockholm och en restaurang i Eskilstuna. Visionen är att ha 30 restauranger runt om i Sverige inom fem år så när frågan om att ta över och driva restaurangen i Story Hotel kom var beslutet enkelt.

– Vi vill att våra restauranger ska finnas tillgängliga för så många som möjligt och i Stockholm har vi hittills bara funnits innanför tullarna. I Sundbyberg blir vi en del av Story Hotel och kommer förutom ordinarie meny även servera hotellfrukost lagad från grunden.

I arbetet med öppningen har 20 hel- och deltidsmedarbetare rekryterats, varav en är restaurangchefen Rebecka Sjöblom. Hon har tidigare arbetat i restauranger med nischade och tydliga koncept och ser fram emot att öppna Phil’s Burgers första hotellrestaurang.

– Kvaliteten är självklart det viktigaste. När kunderna ser hur våra bagare och kockar skapar maten från scratch förstår de varför den smakar så gott. Extra kul är det att vi blir en del av hotellet – själv kan jag välja hotell enbart beroende på deras frukost och kan inte tänka mig något bättre än starta dagen med mat som lagas med samma noggrannhet som Phil’s Burger, säger Rebecka Sjöblom.

Sören Hullberg, vd och delägare i Story Hotels, menar att samarbetet med Phil’s Burger betyder att de nu kommer kunna fokusera mer på sin kärnverksamhet, att driva prisvärda, bekväma och roliga hotell i centrala lägen.

– Phil’s Burger är, precis som vi, ett ungt och nischat företag i en bransch som präglas av etablerade kedjeföretag. Vi tror att kombinationen av Phil’s Burger, cocktailbar, musik och Story Hotel kommer locka både hotellgäster och Sundbybergsbor. De är varmt välkomna hit, säger Sören Hullberg, VD och delägare i Story Hotels.

Phil’s Burger öppnar i Story Hotel i Sundbyberg måndag 2 november.

Phil’s Burger pressrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter