Interlan blir Nordlo i södra Norrland: ”Med Nordlo kan vi växa snabbare än alla andra” - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Interlan blir Nordlo i södra Norrland: ”Med Nordlo kan vi växa snabbare än alla andra”

Erik Boson, vd Nordlo i södra Norrland.

Nu tar det Gävle-baserade IT-bolaget Interlan officiellt steget in i Nordlos koncern och blir Nordlo i södra Norrland. För Erik Boson, vd, är det en del av en långsiktig tillväxtresa där Nordlos starka varumärke i kombination med en bred leveranskapacitet ska bana väg för expansion i såväl Västernorrland som Jämtland.

– Vi är redan starka i södra Norrland. Med Nordlo kommer vi ha kapacitet att växa på fler marknader och även i takt med de stora investeringar som görs i de norrländska regionerna. Med Nordlo i ryggen är vår målsättning att växa snabbare än alla andra i branschen och expandera till både Västernorrland och Jämtland där vi ser stora behov av våra tjänster, säger Erik Boson, vd Nordlo i södra Norrland.

Nordlo förvärvade Interlan, med verksamhet i bland annat Gävle, Bollnäs och Örnsköldsvik, i april 2022. Det är enligt Erik Boson positivt att Norrlandsregionerna får tillgång till den expertis som finns i Nordlo-koncernen.

– För att de lokala näringsliven i Norrlandsregionerna ska kunna växa och skapa nya jobb så behöver de ha tillgång till samma höga kvalitet på IT-tjänster som resten av landet, och det kan vi tillsammans med Nordlo leverera.

– Som en del av Nordlo får vi tillgång till en omfattande leveranskapacitet där vi kan dela kompetens och resurser från hela koncernen. Det gör oss ännu mer attraktiva både som strategisk IT-partner och som arbetsgivare.

För Nordlo har den här typen av förvärv varit en uttalad del av strategin sedan start, planen framåt är att fortsätta växa runt om i Sverige och Norge genom förvärv av framgångsrika IT-bolag med stark lokal närvaro.

– Samtidigt är det ett sätt för välmående IT-bolag med hög kompetens runt om i Sverige att tillsammans med oss expandera. Nordlo i södra Norrland är ett utmärkt exempel och jag ser fram emot att följa deras fortsatta arbete med att leverera IT med hög kvalitet och stark lokal närvaro, säger Fredrik Almén, koncernchef Nordlo.

För mer information:
Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, +46 70 333 15 59, fredrik.almen@nordlo.com 
Erik Boson, vd Nordlo i södra Norrland, +46 278 530 542, erik.boson@nordlo.com

Nordlo erbjuder IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentlig verksamhet i Norden, på regional, nationell och internationell nivå. Med strategisk rådgivning, ett nära samarbete och med ansvarsfulla val av innovativ teknik hjälper Nordlo kunderna att driva digitaliseringen framåt. Nordlo har över 800 medarbetare på 46 orter i Sverige och Norge, omsättningen uppgick år 2021 till 1,7 miljarder SEK. Läs mer på https://nordlo.com/.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter