Martin Olsson ny VD på Nimo-KG - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Martin Olsson ny VD på Nimo-KG

I slutet av augusti informerades personalen och i mitten av september träder förändringen i kraft. Martin Olsson, nuvarande teknisk chef på Nimo-KG, tar över rodret som VD då Johan Bergman går vidare till nya utmaningar.
– Roligt, spännande och oerhört hedrande, säger Martin Olsson, tillträdande VD på Nimo-KG.

Nimo-KG är teknikspecialisten som under de senaste fem decennierna blivit ett välkänt namn inom den internationella livsmedelsindustrin med sin utrustning för intern produkthantering. Lyftar, tömmare, vågar och satsningsstationer är några exempel ur sortimentet och varje år levereras cirka 200 maskiner och fler än tusen rostfria behållare till kunder över hela världen.

Sedan 2005 har Johan Bergman drivit företaget, gjort det till ett givet val vid branschupphandlingar och levererat över 1500 maskiner – men nu går han alltså vidare till nya utmaningar. I mitten av september tar därför Martin Olsson över som VD. Martin har en lång historia på företaget och började som konstruktör redan 1998. Sedan 2007 har han varit teknisk chef och inför nya rollen vid rodret är siktet högt ställt.

– Som fostrad inom Nimo-KG känner jag väl till varje detalj av företaget och det känns enormt inspirerande att få den här chansen. Vi har idag ett starkt och stabilt varumärke på marknaden för lyft- och tömningsutrustning och mitt främsta mål blir att cementera detta ytterligare. Jag kommer att kämpa för att Nimo-KG, i ännu högre utsträckning än idag, skall vara det första och självklara valet som teknisk partner för livsmedelsindustrin. Både vad gäller standardmaskiner och kundanpassade speciallösningar, säger Martin Olsson.

Vad innebär detta för era kunder? – Rent generellt: ”Business as usual”. Jag kommer att få ett flertal nya arbetsuppgifter och först och främst handlar det om att landa i mitt nya uppdrag. Nimo-KG är dotterbolag till Nimo-Verken med huvudkontor i västgötska Hova, mest känt för sina torkskåp som tillverkas åt flera av de största vitvaruleverantörerna. I styrelsen sitter Timo Taiminen, tillika VD för Nimo-Verken, som var delaktig i valet av nya VD:n.

– Valet av Martin Olsson som VD går helt i linje med vår strategi att nu vidareutveckla Nimo-KG:s erbjudande till kundbasen, som expanderat märkbart under Johan Bergmans ledning. Martin är en skicklig tekniker med rak och tydlig ledarstil, vilket gör honom perfekt för uppdraget. Detta innebär ett ännu större fokus på den typ av smarta skräddarsydda lösningar som gjort Nimo-KG till ett välkänt namn i branschen. Både in- och utrikes, säger Timo Taiminen.

För mer information vänligen kontakta: 
Martin Olsson, VD Mail: martin@nimo-kg.se Växel: 0418 – 44 64 40 Direkt: 0418 – 44 64 43
Torsten Palmgren, försäljningschef Mail: torsten@nimo-kg.se Växel: 0418 – 44 64 40 Direkt: 0418 – 44 64 49
Pressrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter