Mats Qvibergs nya fotokarriär med Bingo Rimér som mentor - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Mats Qvibergs nya fotokarriär med Bingo Rimér som mentor

Finansmannen Mats Qviberg ger sig något förvånande in i en helt ny bransch och lanserar sig själv som fotokonstnär under galleriet Piqmo. Som mentor står en av Sveriges mest kända fotografer, Bingo Rimér.

– Jag har i många år blivit jagad av fotografer och kände att det var tid att bli vän med kameran och göra något konstruktivt av mina erfarenheter. Konstverken jag gjort säljs under Stockholm art week till förmån för Publicistklubben, säger Mats Qviberg, nybliven fotografkonstnär samt finansman.

Mats Qviberg är den förste i raden av ”kända-okända” fotokonstnärer som lanserar sina bilder hos fotogalleriet Piqmo. Under handledning av Bingo Rimér har Mats tagit tre unika bilder i en miljö som han själv valt ut.

– Det är alltid intressant att göra något nytt och att få göra det med en duktig fotograf som Bingo var en perfect match. Jag hoppas att få ta fler foton ihop med Bingo, säger Mats Qviberg.

– Jag gillar ju lite galna människor som är rättfram och att Mats är excentrisk tycker jag bara om. Han lärde sig snabbt och fotografierna fångar verkligen hans egna uttryck. Det lever verkligen en konstnär inom oss alla, säger Bingo Rimér.

Fotogalleriet Piqmo.com erbjuder erkända fotokonstnärers verk i limiterad upplaga men även okända, up-and-coming fotografer. Under Stockholm art week 16-19 april lanseras fotoprojektet “okända-kända fotografer” där kända personer får visa upp sina personliga fotoverk.

– Mats valde att avporträttera Hjalmar Söderberg-statyn i Humlegården som han beskriver som en viktig del i sitt liv. Vi gör de fyra fotoverken i åtta editioner men går att få i två olika storlekar, säger Paula Lidström, vd för Piqmo.

För mer information
Paula Lidström, 0769-494 329, paula@piqmo.com
Mats Qviberg, 075128247, mats.qviberg@oresund.se
Bingo Rimér, 0707-760 300, bingo@lejonmedia.se

 

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter