Mette Picaut engagerar sig för cancerforskningen - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Mette Picaut engagerar sig för cancerforskningen

Mette Picaut, grundaren till det internationellt hyllade, svenska hudvårdsmärket M Picaut Swedish Skincare, tar personlig ställning och engagerar sig och sin verksamhet för att hjälpa cancerforskningen. – Jag har på nära håll upplevt hur hårt det slår att bli drabbad av cancer eller att vara anhörig. Därför vill jag väcka uppmärksamhet och konkret hjälpa cancerforskningen, säger Mette Picaut, grundare till M Picaut Swedish Skincare.

M Picaut Swedish Skincare sällar sig nu till de engagerande företagare som aktivt vill bidra till forskningen mot cancer. Grundare Mette Picaut engagerar även sina återförsäljare när hon under oktober månad har skapat ett ”rosa” produktpaket och skänker en del av sin omsättning till Cancerfonden.

– Alla kunder som köper ett kit av mig under oktober månad är med och bidrar med 50 kronor till Cancerfonden. De får dessutom ytterligare en produkt gratis eftersom jag verkligen vill att de ska vara extra motiverade att skänka pengar. Återförsäljarna kan dessutom göra en ”rosa behandling” och på det sättet skänka 50 kronor per behandling till Cancerfonden.

Bara det senaste året har Mette Picaut drabbats genom att en nära vän gått bort i bröstcancer och att hennes egen far också insjuknat i obotlig cancer.
– I år var det viktigare för mig att göra något direkt än att vara passiv. Det skulle ta för lång tid att komma igång med exempelvis Rosa Bandet så detta var mitt sätt att snabbt samla in pengar till forskningen, säger Mette Picaut.
– Nu när jag är öppen med min egen sorg och pratar om cancer, så öppnar andra upp också. Och det tror jag är väldigt läkande. De flesta har blivit drabbade på något sätt. För mig handlar det inte bara om att ge pengar till Cancerfonden utan om att lyfta fram något viktigt som jag tror att många vill engagera sig för. Jag tar detta personligt och det är en reaktion på vad jag går igenom i livet, säger Mette Picaut.

M Picaut Swedish Skincare lanserade år 2010 en serie anti age-produkter och har sedan dess blivit Sveriges mest internationellt prisbelönta hudvårdsserie, mycket på grund av att hudvårdsprodukterna är så nära ekologiska de kan vara utan att på något sätt kompromissa med effektivitet eller hälsa.

För att veta mer är du välkommen att ringa eller maila
Mette Picaut, grundare och vd. Epost: info@mettepicaut.se. Telefon: 070-974 18 73

Fotograf: Martina Thalwitzer

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Liggande

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Magnus-Sjoback-2019-Greatness-PR

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Edwin Eriksson Greatness pr

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter