Nu kan du spara energin från dina solceller | Greatness PR

”Nu kan du spara energin från dina solceller”

Lagra energin från dina solceller och välj själv när elen ska användas, sparas eller säljas. Det är nu fullt möjligt för både privatpersoner och företag med Nordic Green Energys nya erbjudande.

– Genom att lagra solenergin kan hushåll och företag bli mer självförsörjande med förnybar el och minska sina elkostnader. Vi är glada över att kunna erbjuda den senaste lagringstekniken till våra kunder som installerar solceller, säger Mikael Söderman, Sverigechef på Nordic Green Energy.

Nordic Green Energy erbjuder nu lagringssystem från Sonnen, en av världens största batterileverantörer, bestående av nyckelfärdiga solcellspaneler och lagringsbatterier i flera olika storlekar.

– Lagringsbatterier är nästa steg i utvecklingen av solenergi och ett stort steg framåt mot ett grönare Sverige. Möjligheten att lagra förnybar energi bidrar i hög grad till att belastningen på elnätet minskar. För den enskilde solcellsanvändaren gör batterierna det möjligt att använda egenproducerad solel i större utsträckning och därmed minska elnätsavgifterna.

Nordic Green Energys solcellssystem kommer med applikationer både för smartphone och webb. Där kan du som användare se hur mycket el som finns i batteriet och styra när elen ska användas och i vilken utsträckning.

Privatpersoner kan sedan slutet av 2016 ansöka om investeringsstöd för att installera system för lagring av egenproducerad elenergi, 60 procent av kostnaderna upp till 50 000 kronor. Ett sådant stöd finns även för solceller, det höjdes nyligen och kommer höjas ytterligare de närmaste åren.

– Att Sverige underlättar för privatpersoner att dra ännu större nytta av sina solcellsanläggningar genom lagring av förnybar energi driver den positiva utvecklingen. Teknikutvecklingen går fort framåt och med vår batterilösning vill vi bidra till den utvecklingen, säger Mikael Söderman.

Läs mer om Nordic Green Energys solcellssystem

Nordic Green Energy nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Liggande

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Magnus-Sjoback-2019-Greatness-PR

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Edwin Eriksson Greatness pr

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter