”Nu kör e-sportlägren igång” - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

”Nu kör e-sportlägren igång”

Inets nya storsatsning på svensk gaming för ungdomar har premiär 2-5 juli

Inet får stöd av Intel, Nvidia, Microsoft, MSI och Corsair när de går in som huvudsponsor för Sveroks projekt Respect All Compete som arrangerar åtta e-sportläger för totalt hundratals ungdomar runt om i Sverige. Bland annat kommer hela 45 stycken Taurus gamingdatorer att specialbyggas så att alla medverkande har de bästa möjliga maskinerna att spela på. Nu är det dags för det första e-sportlägret som hålls 2-5 juli i Vrigstad.

– Vårt engagemang syftar till att göra e-sporten tillgänglig och välkomnande för alla, precis som när vi arrangerar våra gamingevents i butikerna. Därför satsar vi stenhårt på Respect All Compete, deras e-sportläger och den kulturförändring inom svensk e-sport som vi tillsammans med Sverok arbetar för att uppnå. Det är spännande och roligt att det nu är dags för det första lägret, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Den 2-5 juli samlas 45 gamingintresserade ungdomar i småländska Vrigstad för att medverka i det första av åtta e-sportläger under projektet Respect All Compete. Under lägret kommer ungdomarna att träna och utvecklas i sina favoritspel under ledning av flera stora e-sportprofiler. Dessutom kommer de att delta i workshops som är utformade i samarbete med Friends med syfte att diskutera normer och attityder som finns inom e-sporten idag.

– Mixen av att få spela och träna i sina favoritspel tillsammans med framstående proffs, och workshops där ungdomarna tillsammans med ledarna kan diskutera värdegrunden inom e-sport är en perfekt blandning av praktik och teori. Vi kommer specialbygga 45 Taurus speldatorer för de här eventen så samtliga ungdomar har tillgång till grymma gamingdatorer med den senaste tekniken.

För att bygga alla Taurus gamingdatorer samarbetar Inet med Intel, Nvidia, Microsoft, MSI och Corsair som därmed också ger sitt stöd till Respect All Compete och att fler ungdomar ska kunna ta del av lägren.

– Att Inet och de andra aktörerna är med och stöttar oss betyder otroligt mycket, inte minst för de hundratals ungdomar som vi nu kan bjuda in till lägren. Inet har möjliggjort att vi kan arrangera samtliga åtta läger vilket också var vår målsättning. På första lägret ligger fokus på Dota 2, Kim ”Drayich” Larsson och Louise ”Bummi” Wahlstrand kommer finnas på plats som coacher, säger Mattias Von Gegerfelt, projektledare för Respect All Compete.

– Äntligen är det dags för det första av många grymma Respect All Compete-läger. Det här är början på något väldigt bra och vi är otroligt glada och stolta över att vara en del av det, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Fler nyheter från Inet på Mynewsdesk.

För ytterligare information
Johan Wahlberg, marknadschef Inet, 0739-88 27 29, johan.wahlberg@inet.se
Mattias Von Gegerfelt, projektledare Sverok, 0706-15 74 09, mattias.von.gegerfelt@sverok.se
Magnus Sjöbäck, presskontakt Inet, 0704-45 15 99,magnus.sjoback@inet.se

http://www.inet.se/
http://www.respectallcompete.se/

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Liggande

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Magnus-Sjoback-2019-Greatness-PR

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Edwin Eriksson Greatness pr

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter