”Nu levererar vi till Portugal också!” | Greatness PR

”Nu levererar vi till Portugal också!”

Skånska Nimo-KG i nytt internationellt samarbete

I augusti förra året fick Nimo-KG inte mindre än tre nästan identiska offertförfrågningar från olika europeiska företag. Förfrågningarna visade sig gälla en och samma slutkund, de avsåg en lyftlösning till en komplett produktionslinje i Portugal. Nu har Nimo-KG säkrat ordern med ett värde på drygt 800 000 kronor.

– Att vi får tre förfrågningar på samma gång hör inte till det vanliga, men här handlar det om olika aktörer som offererar för en och samma slutkund. De har alla via olika kanaler blivit rekommenderade att vända sig till oss, vilket talar för det goda rykte vi och våra produkter har utanför Sverige, säger Eva Johansson, försäljningsansvarig på Nimo-KG.

Ordern från Portugal gäller tre maskiner av typen SK 800 MK2 tvåpelarlyft och 30 stycken 420-liters rostfria transportvagnar. Maskinerna kommer användas i en fruktprocesslinje som i sin tur konstrueras av företaget Twistop, som alltså blir Nimo-KG:s kund. Twistop var en av de tre aktörer som kontaktade Nimo-KG och som sedermera fick ansvar för att leverera den kompletta produktionslinjen till den portugisiska slutkunden.

– Vi arbetar med att skräddarsy lösningar för våra kunder, och vår tvåpelarlyft fungerar lika bra för frukthantering som för kött- eller bageribranschen. Det är en stor fördel för oss att ha den expertisen och även vara verksamma som OEM-leverantör, vilket inte minst visar sig i att vi blir kontaktade av tre olika aktörer gällande samma uppdrag.

En av maskinerna som Nimo-KG levererar till Portugal kommer även ställas ut på IFFA, den ledande internationella fackmässan för köttbranschen, i Frankfurt 7-12 maj.

– Det är en styrka att ha med oss tvåpelarlyften till Frankfurt, och visa upp den för den internationella köttbranschen. Maskinerna vi levererar till Portugal kommer vara en del av en fruktprocesslinje men de fungerar oavsett vilken sorts produktion eller bransch det handlar om.

På IFFA-mässan kommer Nimo-KG även träffa Twistop för att diskutera möjligheterna för ett fördjupat samarbete. Det portugisiska företaget har visat intresse för att representera Nimo-KG i Spanien och Portugal.

– Den här leveransordern är en bra väg in för oss på den spanska och portugisiska marknaden, och vi tittar nu på hur vi kan utveckla vår närvaro i regionen ytterligare, säger Eva Johansson, försäljningsansvarig på Nimo-KG.

Nimo-KG nyhetsrum

 

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter