Nimo-KG utökar samarbetet med Findus - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Nimo-KG utökar samarbetet med Findus

I våras kom jätteordern från livsmedelsjätten Findus, en årsomsättning på ett bräde. Nu har Nimo-KG mottagit ytterligare en beställning. Tilläggsordern är en halvautomatiserad grönsaksblandare, en premix, som ska sättas i drift i Findus produktionsanläggning i Bjuv vid årsskiftet.
– Det är ytterligare ett strå i hatten att vi fått fortsatt förtroende från Findus, det är vi väldigt glada över, säger Torsten Palmgren, projektledare på Nimo-KG.

Teknikleverantören Nimo-KG fick tidigare i år sin största beställning hittills. En hel årsomsättning i en enda order; en komplett 36 meter lång uppvägningsanläggning i rostfritt stål. Nu har Findus lagt en tilläggsorder på en så kallad Premix, en halvautomatiserad grönsaksblandare från Nimo-KG som ska ta plats i Findus produktionsanläggning i Bjuv. Tillverkningen påbörjas nu i dagarna.

– Vi är ett team på tolv engagerade personer, där vi som huvudleverantör även arbetar tillsammans med andra underleverantörer för att kunna leverera i tid, säger Torsten Palmgren, projektledare på Nimo-KG. Nimo-KG:s ambition är att premixen ska vara levererad och sättas i drift vid årsskiftet, tillverkningen av premixen har påbörjats. I Findus produktionsanläggning i Helsingborg används redan idag en mängd olika lyftare, tömmare, vågstationer och blandare från Nimo-KG.

– Att Findus fortsätter att beställa industriteknik från oss är ett kvitto på att vi levererar med hög kvalitet och är en bra samarbetspartner, säger Torsten Palmgren. Nimo-KG arbetar efter en tydlig tillväxtstrategi. Efter Findus order har företaget ökat omsättningen anmärkningsvärt och de har planer för fortsatt tillväxt.

– I detta gynnsamma orderläge är vi angelägna om att anstränga oss till det yttersta för att serva våra övriga kunder och fortsatt bearbeta marknaden. Vi tror att Findus-ordnarna kan bli en språngbräda till en betydligt bredare marknad än den vi bearbetar idag , säger Martin Olsson, VD på Nimo-KG.

För ytterligare information
Martin Olsson, vd Nimo-KG,  0418-44 64 43,  martin@nimo-kg.se
Torsten Palmgren, projektledare Nimo-KG, 0418-44 64 49,  torsten@nimo-kg.se
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Nimo-KG, 0704-45 15 99,  magnus.sjoback@nimo-kg.se
Pressrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter