Taurus nyckelspelare när Medie-SM i e-sport avgörs | Greatness PR

Taurus nyckelspelare när Medie-SM i e-sport avgörs

Inet huvudsponsor när åtta Stockholmsbyråer möter varandra i CS:GO

När Medie-SM i e-sport går av stapeln för andra året i rad är Inets kraftfulla gamingdatorer Taurus återigen nyckelspelare då Inet ställer upp med tolv Taurusdatorer till de tävlande. Det är Nyheter24-ägda Fragbite som har bjudit in Stockholms reklam- och mediebyråer som 30 september möts i en rafflande e-sportskamp.

– Medie-SM är ett jättekul initiativ från Fragbite, det finns ju i andra sporter som tennis och fotboll så varför inte e-sport? Alla har någon gång spelat datorspel, nu får engagerade amatörer chansen att mäta sina skickligheter även i e-sport. Vi är glada över att vara med och bidra, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Efter förra årets succé är det åter dags för en ny upplaga av Medie-SM den 30 september, där åtta reklam- och mediebyråer från Stockholm möter varandra i en prestigefull kamp i Counter Strike: Global Offensive, CS:GO. Arrangören är Fragbite, en av Nordens största webbplatser om datorspel och e-sport.

– När vi genomförde Medie-SM förra året gick det över förväntan. Den här gången har vi en hel studio hos Nyheter 24. Det kommer bli jättekul, det är allt från nybörjare till engagerade amatörer, men flera av de tävlande har legat i hårdträning i flera veckor, säger Joakim Jansson, kommersiell projektledare på Fragbite.

Samarbetet mellan Fragbite och Inet började för ett år sedan när Inet även då sponsrade med datorer till Medie-SM, samt Fragbite Masters-slutspelet där fyra av världens bästa CS:GO lag möttes för en total prispott på en halv miljon kronor. För Fragbite känns det naturligt att arbeta med Inet i år igen.

– Inet är en jättebra partner som vi har stort förtroende för. Förra året fungerade allt felfritt och var ett av våra mest lyckade event vi haft. Vi ser fram emot att göra det igen, säger Joakim Jansson.

Taurusdatorerna kommer även stå uppställda när Fnatics CS:GO-lag bootcampar i Fragbites lokaler 25-27 september inför ESL New York. Samma dag som Medie-SM, 30 september, bjuder även Inet och Sverok in till panelsamtal om e-sport och nätkultur på Kulturhuset där bland andra kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, Christian Lord från Dreamhack och Rickard Nordin från Centerpartiet närvarar.

– E-sport ligger oss varmt om hjärtat, det är väldigt roligt att sporten får uppmärksamhet i fler sammanhang. Det är ett mått på hur stort det börjar bli. Vi kommer fortsätta att göra vår del för att föra e-sportscenen framåt, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Medie-SM livesänds på www.twitch.tv/mediesm

Inet nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter