Anna Ohlzon: “Det är toppen att använda nya kunskaper direkt på jobbet!” - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Anna Ohlzon: “Det är toppen att använda nya kunskaper direkt på jobbet!”

30-åriga Anna Ohlzon arbetar heltid och pluggar FEI FLEX – samtidigt

Att studera vidare hade länge varit en dröm. Samtidigt älskade Anna Ohlzon sin arbetsplats PB teknik och ville inte säga upp sig för att gå tillbaka till skolbänken. FEI FLEX blev lösningen.

– Att kunna använda, öva och finslipa mina nya färdigheter omgående på jobbet gjorde att jag lärde mig snabbare än vad jag hade gjort annars, säger hon.

Anna Ohlzon beskriver det som ett vägskäl. Hon kom ut i arbetslivet tidigt, trivdes bra på sitt jobb och hade vant sig vid en viss inkomst. Att gå tillbaka till livet som student och leva på studielån kändes inte lockande. Samtidigt drömde hon om att vidareutbilda sig inom ekonomi, det område hon arbetade med dagligen.

– Jag kände att det är nu eller aldrig! Jag var på en bra plats i arbetslivet, hade koll på det jag gjorde och möjlighet att lägga lite energi på mig själv, säger Anna Ohlzon.

Hon gjorde en grundlig research för att se vilka alternativ som fanns. De traditionella utbildningarna innebar att hon skulle vara tvungen att sluta arbeta för att plugga i 3-5 år vilket inte kändes aktuellt. Valet föll snabbt på FEI FLEX, där hon kunde studera effektivt på distans och samtidigt arbeta heltid.

– På så sätt kunde jag fortsätta att leva på samma lönenivå som tidigare, gick inte miste om någon arbetslivserfarenhet och behövde inte fundera på om jag skulle få jobb när jag hade gått ut skolan! säger Anna Ohlzon, som valde att studera till Redovisningsekonom 120 högskolepoäng, som FEI driver i samarbete med högskolan i Dalarna.

– För mig var det viktigt att det var en riktig högskoleutbildning och inte bara någon typ av diplom, vilket andra utbildningsföretag hade. Här kunde jag få en akademisk examen – utan att behöva säga upp mig från jobbet. Dessutom gillade jag att alla seminarier spelades in, på så vis kunde jag ju själv välja när och hur jag skulle plugga, säger hon.

De senaste två åren har Anna gått till FEIs klassrum i Stockholm, där lektionerna genomförs samtidigt som de streamas live. Undantaget har varit de gånger då hon varit sjuk.

– Fast då har jag ju varit med på lektionerna ändå, via datorn. Det är perfekt att alla lektioner både sänds live och spelas in och finns tillgängliga att titta på i efterhand. Om man har varit lite frånvarande eller okoncentrerad under lektionen är det bara att logga in på FEI online och titta igen, säger Anna Ohlzon.

Kombinationen av att utbilda sig samtidigt som man arbetar gör att man kan använda sig av sina nya kunskaper direkt, vilket Anna tycker har varit en enorm fördel.

– Jag törs påstå att jag inte hade lärt mig lika bra och snabbt som jag gör nu när jag har möjlighet att öva, utveckla och finslipa mina färdigheter i ämnet omgående. Dessutom har jag haft tur att ha en fantastisk arbetsplats med chefer som värnar om, och uppmuntrar, vidareutveckling av sin personal, säger Anna som redan bestämt sig för att förlänga sin utbildning med FEI FLEX.

Nu läser hon vidare till fil. kand. i företagsekonomi, vilket innebär att Anna fortsätter sina studier till och med våren 2018.

– Jag tror det här är framtiden, framförallt för dig som redan finns ute på arbetsmarknaden och vill fortsätta ditt jobb samtidigt som du har ett behov av att vidareutveckla dig själv, och i sin tur din arbetsplats, med nytt tänk, ny kraft och nytt liv.

– Jag har själv vuxit som person, inte bara professionellt utan även privat. Att kunna satsa på sig själv och investera i sin egen framtid, sitt välmående och sin resa i livet är ovärderligt.

FEIs nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter