E-sportläger i Skellefteå under sportlovsveckan | Greatness PR

E-sportläger i Skellefteå under sportlovsveckan

Glada deltagare från Respect All, Competes E-sportläger i Hearthstone i Örebro, november 2016

Inet och Sverok gör Sverige runt – Norrland nästa

Inet och Respect All, Compete fortsätter Sverigeturnén för att prata god gamingkultur och skapa en positiv miljö inom e-sporten. Den 9–12 mars, under Norrlands sportlovsvecka, är det dags för läger i Skellefteå. 45 av Inets kraftfulla Taurusdatorer är som vanligt med på resan.

– Det märks att vi lyfter viktiga frågor som engagerar, ungdomarna har otroligt mycket kunskap och passion. För oss är det viktigt att besöka hela Sverige, precis som med all annan sport finns e-sportande ungdomar från norr till söder, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Inet och Sveroks ungdomssatsning Respect All, Compete går nu in i sitt tredje och sista år. Efter fem lyckade läger är det 9 mars dags för det sjätte i Skellefteå. Som vanligt blir det förutom massor av spelträning i Counter Strike: Global Offensive, CS: GO, workshops om hur ungdomarna kan bidra med en bättre e-sportkultur samt minska hatspråk och online-mobbning.

– CS: GO är ett av världens största spel bland ungdomar, här är det extra viktigt att skapa ett positivt samtalsklimat. Våra läger har blivit alltmer populära sedan starten 2015 med bland annat fler tjejer och transpersoner, det är viktigt för oss att skapa en trygg miljö där alla är välkomna, säger Mattias von Gegerfelt, projektledare för Respect All, Compete.

Till hjälp i Skellefteå är en av Sveriges största streamers Kim ”Drayich” Larsson med och coachar, tillsammans med Josefine Wallenå och Linus Forsgren som båda var med på Overwatch-lägret i juni 2016. Lägret anordnas i samarbete med Sverokföreningarna Lanportalen och Nordskens Vänner.

– Det är första gången vi är i Norrland. Vi har deltagare från hela Sverige på våra läger men nu när vi är där under den norrländska sportlovsveckan hoppas vi locka fler lokala deltagare, säger Mattias von Gegerfelt.

– Vi ser stolt fram emot finalen för Respect All, Compete. Engagemang för e-sport och positiv spelkultur är jätteviktigt är för oss och arbetet Sverok gör är ovärderligt. Inet kommer fortsätta arbeta hårt för att föra e-sporten framåt i Sverige, säger Johan Wahlberg.

Kommande E-sportläger

  • 9–12 mars 2017, Skellefteå
  • 13–16 april 2017, Kungsbacka
  • 25-28 maj 2017, Malmö

 

Inets nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Liggande

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Magnus-Sjoback-2019-Greatness-PR

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Edwin Eriksson Greatness pr

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter