FEI utökar YH-flex – erbjuder fler snabbspår till examen - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

FEI utökar YH-flex – erbjuder fler snabbspår till examen

Förra året beslutade Myndigheten för yrkeshögskolan att utbildningsformen YH-flex skulle bli en permanent del av yrkeshögskolan. FEI ingick i försöksverksamheten som inleddes under 2020-2022 och inför hösten har FEI beviljats totalt 116 YH-flexplatser för samtliga utbildningar. Det gör FEI till en av Sveriges största utbildningsanordnare som erbjuder snabbspår till YH-examen.

– Vi är tacksamma för det utökade förtroendet från myndigheten, som visar att vi lyckats implementera YH-flex väl under försöksperioden. FEI tror på ett livslångt lärande och YH-flex är en utbildningsväg som möjliggör det. Det är fantastiskt att vi framöver kan erbjuda fler människor möjligheten att uppnå YH-examen i en snabbare takt, säger Azadeh Lind, affärsområdeschef för offentliga utbildningar på FEI.

YH-flex riktar sig till individer som har kunskaper som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskoleutbildning, från tidigare studier eller relevant arbetserfarenhet. Genom att tillgodoräkna kunskaperna behöver de studerande endast läsa några enstaka kurser från utbildningen och kan därmed få examen betydligt snabbare.

– Många som söker till och studerar på FEI Yrkeshögskola har relevant yrkeserfarenhet. Med vårt utökade antal YH-flexplatser inför höstens utbildningsstarter kan fler få chansen att ta till vara på sina kunskaper.

Efter beslutet om att göra YH-flex till en permanent del av yrkeshögskolan fortsätter nu utvecklingen av utbildningsmodellen. Det råder ingen tvekan om att YH-flex har många fördelar både för individen och samhället.

– YH-flex underlättar för människor mitt i arbetslivet att kunna studera och fortsätta utvecklas inom sina yrken, vilket skapar en brygga mellan arbete och utbildning. Det är en insats som vi är otroligt glada över att vara en del av, säger Azadeh Lind.

Läs mer om YH-flex hos FEI

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter