”Nu blir det lättare att välja personlighetstest med kvalitet” | Greatness PR

”Nu blir det lättare att välja personlighetstest med kvalitet”

Nu är det enklare att se vilka psykologiska personlighetstest som håller önskvärd kvalitet. Efter det att DNV-GL (Det Norske Veritas), tagit över granskningen av personlighetstester i Sverige krävs nu att ett test blir godkänt, snarare än att enbart genomgå en granskning.  

– Tidigare var det svårt för köpare av psykologiska tester att veta vilka som faktiskt höll måttet i exempelvis en rekryteringsprocess. Så det är mycket positivt att en oberoende certifiering och kvalitetsgranskning nu finns, säger Klaus Olsen, vd på JobMatch Sweden.

Trots de många fördelar som en ny gemensam standard och en oberoende granskning av DNV-GL medför, har den nya certifieringsprocessen haft svårt att slå igenom på den svenska marknaden. Hittills är bara ett test certifierat av DNV-GL enligt EFPA:s, den europeiska föreningen för nationella psykologföreningar, nya standard, nämligen JobMatch Talent.

– Certifikatet är en kvalitetsstämpel som intygar att vårt test fungerar som vi lovar, och jag både tror och hoppas att fler av de seriösa aktörerna på marknaden kommer certifiera sina produkter framöver, säger Klaus Olsen, vd på JobMatch Sweden.

För JobMatch Sweden som äger och marknadsför det arbetspsykologiska testet JobMatch Talent var det självklart att certifieras av DNV-GL i Sverige sedan de tagit över granskningen av personlighetstester från STP. Certifieringen innebär att det enkelt går att avgöra om ett test lever upp till de krav som ställs av EFPA.

Läs hela artikeln om den nya granskningen av psykologiska personlighetstest i Sverige.

JobMatch Talent nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter