Nu kan alla bygga dator med Inets webbtjänst Datorbyggare | Greatness PR

Nu kan alla bygga dator med Inets webbtjänst Datorbyggare

Med Datorbyggaren, en nyutvecklad webbtjänst som sorterar från över 1 500 datorkomponenter, är det nu en enkel match att komponera en ny stationär dator själv, helt utan förkunskaper. Med Datorbyggaren tror Inet att fler kommer upptäcka fördelarna med att bygga en egen dator.

– Att använda Datorbyggaren är lite som att leka med Lego – det är kul, enkelt och alla kan göra det. Väljer du delarna själv blir resultatet en personlig och prisvärd dator som håller längre än märkesdatorer eftersom det är enkelt att uppgradera eller byta delar, säger Erik Wickman, vd på Inet.

Den nya webbtjänsten Datorbyggaren lanserades tidigare i år och finns på Inet.se. Datorbyggaren vägleder och gör det enkelt att välja bland över 1 500 olika komponenter utan att behöva förkunskap. Hittills har över 400 kunder beställt en ny dator med hjälp av Datorbyggaren, alla utan anmärkning.

– Vi har designat Datorbyggaren så att det inte ska gå att bygga fel. Delar som inte passar sorteras bort och du får ett meddelande om en nödvändig komponent saknas. Vi kommer dessutom lansera en ännu mer användarvänlig version framöver, ett slags ”easy mode”, med guider och förslag på färdiga paket som man själv kan modifiera.

Med den nya webbtjänsten, som är gratis att använda, vill Inet välkomna både oerfarna datorbyggare och inbitna entusiaster som redan bygger datorer.

– Att välja själv är alltid kul, vill man sedan inte montera datorn på egen hand har vi monteringstjänsten som ett erbjudande. Då levereras den egenkomponerade datorn redo att börja användas. Det går även att dela med sig av sitt bygge till andra via en länk, som en slags önskelista.

Både marknaden i stort och Inets kunder har länge efterfrågat ett verktyg för att bygga datorer och med Datorbyggaren är Inet den första svenska återförsäljaren som erbjuder en sådan tjänst. Arbetet bakom verktyget är stort, många variabler är inblandade i ett datorbygge.

– Det har varit ett enormt utmanande men givande arbete. Varje komponent har mängder med tekniska specifikationer, mått och andra unika attribut att ta hänsyn till. Det ställer höga krav på vår filtreringsfunktion och vår produktinformation. Utan filtrering hade våra över 1 500 komponenter resulterat i över 27 800 triljoner olika möjliga datorkonfigurationer, vilket är fler sandkorn än vad som finns på alla världens stränder tillsammans. Det säger en del om komplexiteten bakom verktyget, säger Martin Cederholm, CTO på Inet.

Datorbyggaren är en del av Inets satsning på innehåll och tjänster som ska brygga gapet mellan fysiska butiker och webbhandeln.

– Inet.se ska vara en ”one stop shop” för alla som vill bygga en dator. Vi erbjuder pedagogiska videoguider som vår egenproducerade Datorskola, textguider och nu Datorbyggaren. Det ska kännas som att man har en påläst rådgivare med sig på Inet.se, säger Erik Wickman, vd på Inet.

Testa verktyget på www.inet.se/datorbyggare

 

Inets nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter